Steel Panther -kitaristi sohii ampiaispesää kommentoimalla kieli poskessa kitaraefektistään syntynyttä seksismikohua

"Älkää olko huolissanne leidit, se tulee edelleen sulattamaan pillunne."

12.07.2018

Tukkahevibändejä ja niiden kliseitä parodioivan Steel Panther -yhtyeen kitaristi Satchel sekä efektipedaalivalmistaja TC Electronic saivat niskaansa paljon lokaa ja kritiikkiä, kun useat naismuusikot kokivat kitaristin ja yhtiön yhteistyönä syntyneen Pussy Melter -efektin loukkaavaksi ja seksistiseksi. Esimerkiksi kitaristi Jessica Fennellyn perustama adressi, jossa vaaditaan yhtiötä poistamaan efektin valikoimistaan ja lopettamaan yhteistyön Satchelin kanssa, on kerännyt muutamassa päivässä lähes 950 allekirjoitusta ja TC Electronic on jo poistanut tuotteen tiedot nettisivuiltaan ja pahoitellut aiheuttamaansa mielipahaa.

Kitaristi Satchel, oikealta nimeltään Russ Parish, ei sen sijaan ole syntyneestä kohusta moksiskaan vaan suhtautuu siihen kuten Steel Panther -muusikolta vain sopii odottaa – ronskilla huumorilla kieli poskessa. Satchel nimittäin kommentoi Pussy Melterin [vapaasti suomennettuna pillunsulattaja] aiheuttamaa mielipahaa Twitter-tilillään ja todennäköisesti tuli samalla sohaisseeksi ampiaispesää vain enemmän:

”Paiskin ylitöitä TC Electronicin kanssa uudelleenjulkaistaksemme efektiasetuksen vähemmän loukkaavalla ja poliittisesti korrektimmalla nimellä Butthole Burner [peräreiän polttaja, vapaasti suomennettuna]. Älkää olko huolissanne leidit, se tulee edelleen sulattamaan pillunne”, Satchel heittää.

https://twitter.com/Satchel666/status/1016918812774490112

Satchelin ja TC Electronicin seksistiseksi koettu efekti on saanut myös tukijoita ja syntynyt kohu on aiheuttanut vastareaktion. Fennellyn adressille on muun muassa perustettu vasta-adressi, jossa vaaditaan Pussy Melter -efektin palauttamista valikoimaan sellaisenaan – kyseinen adressi on kerännyt tätä kirjoittaessa yli 1 300 allekirjoitusta.

”TC Electronic on taipunut niiden muusikoiden edessä, jotka pitivät tuotetta seksistisenä ja kokivat tulleensa loukatuiksi. Me haluamme osoittaa, miten moni koki asian toisin ja uskoo, että ihmisillä on oikeus nauttia kaikenlaisista tuotteista ja huumorista tai olla ostamatta ja tukematta sellaisia asioita”, Daniel Devoy kirjoittaa perustamassaan adressissa.

”Mielestämme on epäreilua, että pienellä määrällä vastustusta saadaan itsenäinen yhtiö tanssimaan pillin mukaan. Emme kuitenkaan syytä TC Electronicia päätöksestä poistaa tuote ikävän julkisuuden pelossa, mutta vetoamme yhtiötä suhtautumaan asiaan kuluttajaa tukien ja sensuuria vastustaen.”

Lisää luettavaa