Steve Harris: British Lion menossa raskaampaan ja raskaampaan suuntaan – live- ja studioalbumi suunnitteilla

Silloin harvoin, kun Steve Harris ei ole kiireinen Iron Maidenin kanssa, hän luotsaa hieman pienemmissä ympyröissä operoivaa British Lion -yhtyettä. Yhtye julkaisi levyn vuonna 2012 ja nähtiin keikalla muun muassa Helsingin The Circuksessa maaliskuussa 2013.

Mammoth Metal TV:n haastattelussa Steve Harris avasi hieman British Lionin tulevaisuudennäkymiä. Iron Maiden tulee syömään leijonanosan (pun intended) Harrisin vuodesta, mutta aikaa British Lionin livejulkaisulle sekä toiselle albumille on toivottavasti tulossa loppuvuodesta. Jo 90-luvun alussa toimintansa aloittaneella yhtyeellä on paljon materiaalia alkuajoilta sekä myös uusia sävellyksiä, kertoo yhtyettä sen alkuaikoina mentoroinut Harris.

– Yksi syy, miksi lähdin tähän mukaan, on juuri nuo hyvät biisit. Ne olivat liian hyviä jäädäkseen pöytälaatikkoon pölyttymään ja ne toimivat livenä hyvin. Keikkailun myötä on tapahtunut luonnollista kehittymistä ja olemme menossa koko ajan raskaampaan ja raskaampaan suuntaan. Esimerkiksi kappale Bible Black on erityisen raskas, mutta siinä on todella melodiset säkeistöt. En itse tiedä bändejä, jotka tekevät vastaavaa raskasta ja melodista musiikkia, Harris sanoo.

– Ensimmäisellä levyllä kuuluu paljon 70-luvun vaikutteita, mutta toinen tulee olemaan erilaisempi, enemmän sitä mitä me olemme juuri nyt. Haluan kuitenkin jonkin verran pitää niitä vaikutteita edelleen mukana, sillä siitä koko bändi on lähtenyt.

Harris sanoo pitävänsä British Lionin kanssa pienillä lavoilla esiintymisestä ja se pitää hänet kunnossa Iron Maidenin keikkoja varten. Harris kertoo yhtyeen äänittävän jokaisen keikkansa ja suunnittelevansa niistä koostetun livelevyn julkaisemista.

– Niiden läpikäymisessä on toki oma hommansa. Mutta olemme soittaneet muutamia todella hyviä keikkoja, joten toivottavasti sieltä löytyy jotain päivänvaloa kestävää. Mutta bändi on tällä hetkellä tiukassa iskussa, joten eiköhän sieltä jotain irtoa.