Steven Tyleria syytetään 70-luvulla tapahtuneesta alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aborttiin pakottamisesta

Hurjia syytöksiä.

31.12.2022

Aerosmithin laulaja Steven Tyleria vastaan on nostettu oikeusjuttu alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta pahoinpitelystä ja tahallisesta henkisen kärsimyksen tuottamisesta kertoo Rolling Stone.

Väitetyt tapahtumat ajoittuvat vuosille 1973-1976.

Syytteiden takana on Julia Holcomb, nykyiseltä nimeltään Julia Misley, joka kertoo tavanneensa Tylerin ensimmäisen kerran vuonna 1973 Portlandissa Aerosmithin konsertissa.

Syytteen mukaan tapahtumahetkellä 25-vuotias Tyler vei juuri 16 vuotta täyttäneen Holcombin keikan jälkeen hotellihuoneeseensa, jossa suoritti tälle ”useita laittomia seksuaalisia tekoja”.

Tyler osti väitetysti Holcombille lentolipun seuraavaan Aerosmithin konserttiin Seattleen, jossa seksin harrastaminen jatkui.

Syytteessä kerrotaan Tylerin suostutelleen vuonna 1974 Holcombin äidin myöntämään Tylerille Julian huoltajuuden, jotta he voisivat helpommin matkustaa yhdessä kiertueiden aikana ilman pelkoa rikossyytteistä. Tylerin kerrotaan luvanneen Holcombin äidille, että hän pystyy pitämään tyttärestä parempaa huolta kuin vanhemmat kotona, ja tarjoamaan tälle koulutuksen ja lääketieteellistä hoitoa.

Tylerin väitetään kuitenkin sen sijaan tahallisesti laiminlyöneen nämä lupaukset ja jatkaneen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä alkoholin ja huumeiden tarjoamista alaikäiselle Holcombille.

Syytteessä kerrotaan myös, että 17-vuotias Holcomb oli vuonna 1975 raskaana Tylerille ja että Tyler olisi pakottanut tämän tekemään abortin uhkaamalla lopettaa tämän rahallisen tukemisen, mikäli keskeytystä ei tehtäisi.

Holcomb sanoo tietävänsä, ettei ole ainoa hyväksikäytön uhri musiikkibisneksessä ja haluaa tuoda asian julki solidaarisuudesta muita selviytyneitä kohtaan.

 

Lisää luettavaa