Suburban Tribe tekee paluun keikkalavoille

Yhtye juhlistaa debyyttialbuminsa merkkivuotta festarikeikoilla.

23.11.2023

Vuonna 1994 perustettu, 2011 pillit pussiin laittanut Suburban Tribe tekee kesällä 2024 paluun keikkalavoille ja soittaa viisi festarikeikkaa, joilla juhlistetaan ensi vuonna sekä bändin että Primitive-debyyttilevyn kolmekymppisiä.

”Viime kesänä katselin Jounin (Markkanen) kanssa, kun Ville (Tuomi) lauloi Kyyrian keikalla… Siinä hetkessä oli jotain sanoin kuvaamatonta taikaa. Siitä suunnattomasta yhteenkuuluvuuden tunteesta ja pitkästä ystävyydestä syntyi se kipinä, josta tämä koko juttu roihahti uudestaan liekkeihin”, kertoo Janne Joutsenniemi.

Ensimmäisenä paluukeikkana julkaistaan nyt John Smith Rock Festival. Muut keikat tullaan julkaisemaan myöhemmin, festivaalien omien julkaisuaikataulujen mukaisesti. Yhtye nousee lavalle samalla kokoonpanolla, johon se lopettaessaan jäi: Ville Tuomi (laulu), Janne Joutsenniemi (basso), Roope Sirén (kitara), Euge Valovirta (kitara) ja Alec Hirst-Gee (rummut). Alkuperäinen laulaja Jouni Markkanen nähdään myös keikoilla erikoisvieraana.

”Kliseisesti mutta rehellisesti sanottuna tuntuu, että aika paluulle on juuri nyt kypsä. Kaikki asiat tuntuivat loksahtelevan paikoilleen kuin itsestään, ja kun tuosta debyyttialbumistakin sattuu ensi kesänä olevan sopivasti pyöreät 30 vuotta, niin mikäs sen parempaa. Ensi kesän keikoista tulee mielettömiä, tunnen sen jo nyt luissa ja ytimissä”, Ville Tuomi toteaa.

Suburban Triben välivuosien aikana Ville Tuomi on laulanut yhtyeissä Leningrad Cowboys, Raskasta joulua ja Kyyria. Janne Joutsenniemi on soittanut bassoa yhtyeissä Stone sekä Herra Ylppö, Alec Hirst-Gee on soittanut rumpuja yhtyeessä Francine, ja Euge Valovirta kitaraa yhtyeissä Shining ja Cyhra. Roope Sirén on välivuosien aikana räjäyttänyt ilmaan 1 000 000 m³ Suomen peruskalliota.

Lisää luettavaa