Suicide Silence -yhtyeen laulajaa syytetään alaikäisen fanin ”emotionaalisesta ja seksuaalisesta manipuloinnista”

Eddie Hermida kovien syytösten kohteena.

Metal Injection -sivusto uutisoi itävaltalaisen Verena Celisin joutuneensa sanojensa mukaan Suicide Silence -yhtyeen laulaja Eddie Hermidan  ”emotionaalisen ja seksuaalisen manipuloinnin” uhriksi. Celisin mukaan tämä tapahtui hänen ollessa 17-vuotias ja Hermidan ollessa 32.

13-vuotiaasta saakka yhtyettä fanittanut, belgialaisen RockXXL-uutismedian avustajana toimiva Celis kertoo olleensa 16, kun hän ja Hermida tapasivat ensimmäistä kertaa kasvotusten. He pitivät yhteyttä sosiaalisen median, pääasiassa Snapchatin välityksellä ja Celisin mukaan Hermida tiesi hänen olevan alaikäinen. Laulajan käytös kuitenkin muuttui, kun tämä luuli Celisin tulleen täysi-ikäiseksi, vaikkei tämä todellisuudessa ollutkaan.

”Hän alkoi flirttailla ja lähetteli itsestään ehdottelevia kuvia. Olin shokissa. Hän leikitteli kanssani ja manipuloi minut lähettämään alastonkuvia, jota en olisi halunnut tehdä. Mutta hei, jos idolisi haluaa kuvia, sinä lähetät niitä. Niin minä silloin ajattelin ja unohdin täysin, että hän on 32-vuotias. Hän leikitteli kanssani ja sanoi olevansa tyttöystävänsä kanssa avoimessa suhteessa. Hän jatkoi omien alastonkuviensa lähettelyä ja sain niitä muun muassa koulussa ja isovanhempien kanssa ravintolassa ollessani”, Celis kertoo pitkässä avautumisessaan.

”Tätä jatkui, kunnes hänen tyttöystävänsä kuuli minusta ja sitten se loppui kuin seinään. Sen jälkeen hän alkoi kohdella minua kuin roskaa ja riitelimme päivittäin. Hän sai minut ajattelemaan, etten ansaitse rakkautta, että olen surkea, ruma, lihava ja kaikkea muuta. Ensin olin hänelle kaikki kaikessa ja yhtäkkiä vain kasa paskaa. Marraskuussa 2016 en enää kestänyt ja yritin tappaa itseni.”

Celis sanoo, ettei hänellä ole jäänyt riittävästi todisteita talteen näyttääkseen kaikkea väitteitään todeksi. Hän on kuitenkin jakanut joitain kuvakaappauksia Hermidan kanssa käymistään keskusteluista. Celisin koko tarinan sekä kuvakaappaukset voit katsoa täältä.

”Tarkoitukseni ei ole lyödä koko bändiä, koska pidän heistä yhä yhtä paljon kuin kuusi vuotta sitten ja tuen heitä. Kaikkia muita paitsi Eddietä”, Celis painottaa.

”Pyydän, jos olet alaikäinen ja joku bändin jäsenistä yrittää iskeä, puhu asiasta jollekin. Et ole yksin. Ja kaikille teille, jotka olette tuoneet tarinanne julki: olett etodella rohkeita. Älkää syyttäkö itseänne, olitte alaikäisiä ja teitä manipuloitiin. Ette tienneet paremmasta vaan menitte idolinne edessä polvillenne, aivan kuin minäkin.”

Eddie Hermidaa ei tätä kirjoitettaessa ole tavoitettu kommentoimaan väitteitä.