Suomeen kesällä saapuva Aborted jatkaa yhtä miestä köyhempänä – ”Minun piti miettiä uravalintaani uudelleen”

Akateemiselle urapolulle lähtenyttä Stefano Franceschinia kuullaan kuitenkin vielä yhtyeen tulevalla levyllä.

05.01.2024

Belgialainen death metal -veteraani Aborted tiedottaa jatkavansa ilman pitkäaikaisinta basistiaan, vuonna 2016 riveihin liittynyttä Stefano Franceschinia (kuvassa oikeassa laidassa).

”Monet teistä ovat varmasti panneet merkille, etten ole koronan jälkeen ollut lavalla muiden kanssa samaan tapaan kuin ennen. Kun pandemia iski, minun piti miettiä uravalintaani uudelleen (kuten varmasti moni muukin muusikkokollega teki), joten hankin tutkinnon ja hain tutkijaksi. Uusi työni on osoittautunut ammattimaisesti monella tapaa todella palkitsevaksi, mutta sen vuoksi en ole voinut tehdä sitä, mitä vielä 2-3 vuotta sitten rakastin eniten eli keikkailla”, Franceschini selventää.

”Koska tavoitteeni on jatkaa akateemisen uran tavoittelua, kykyni kiertää kutistuu entisestään. Siksi tulimme yhdessä siihen lopputulokseen, että meidän on parempi jatkaa eri teitä. Muistakaa, että bändin muut herrasmiehet olivat niin mukavia, että he malttoivat odottaa opiskelujeni päättymistä jatkaaksemme taas viisimiehisenä. Mutta sellaista tutkimusten tekeminen on: sille ei oikeastaan koskaan tule loppua vaan se on jatkuva prosessi, joka vaatii kaiken ajan. Enkä halua, että bändi joutuu hidastelemaan takiani.”

Yhtyeen mukaan Franceschini on äänittänyt omat osuutensa yhtyeen seuraavalle pitkäsoitolle eli hänen bassotteluaan kuullaan vielä tulevalla albumilla. Keikkailuakin yhtye jatkaa samaan tapaan kuin se on koronan jälkeenkin tehnyt eli Franceschinin soittamat bassoraidat tulevat taustanauhalta.

”Tulemme kaipaamaan häntä syvästi niin uskomattomana muusikkona kuin myös todellisena veljenä”, yhtye kommentoi.

Aborted esiintyy tulevana kesänä Tampereen Saarihelvetissä.

Lisää luettavaa