Suomeen saapuvan Acceptin Wolf Hoffman: Muu musabisnes muuttunut paljon, mutta keikkaileminen ei

Saksalaisjyrä Acceptissa vuodesta 1976 vaikuttanut Wolf Hoffman on seurannut musiikkibisneksen kehittymistä ja muuttumista jo pitkään. Kitaristin mukaan kaikista mullistuksista ja digitalisoitumisesta huolimatta yksi osa-alue on pysynyt hyvinkin samana: kiertäminen.

– Miten äänitämme levymme, jakelemme ja myymme musiikkiamme, kaikki se on täysin erilaista nyt kuin 20 tai 30 vuotta sitten. Mutta kiertueet? Se on edelleen sitä, että pakkaat kitaran, nouset koneeseen, lennät toiseen maahan ja soitat keikan, Hoffman tuumaa.

– Työkalut ovat muuttuneet vuosien varrella, mutta perusperiaate on edelleen sama kuin silloin ennen. Jotkut asiat ovat helpottuneet, toiset tulleet vaikeammiksi. Lentämiseen on esimerkiksi tullut kaikenlaisia rajoituksia, se oli 80-luvulla paljon helpompaa. Mutta minkäs teet.

– Lavalla oleminen ja energian välittäminen yleisölle on kuitenkin samanlaista kuin aina ennenkin. Se on hyvä asia enkä usko, että se tulee koskaan muuttumaan mihinkään – digiteknologia ei voi muuttaa sitä. Toki nykyään on vaikka mitä hologrammijuttuja, joista en oikein tiedä, mitä mieltä olen. Mutta me otamme yhä kontaktia yleisöömme kuten ennenkin.

Suomalaisyleisö pääsee kontaktiin Acceptin kanssa taas hyvinkin piakkoin, sillä yhtye konsertoi Turun Logomossa 17. helmikuuta ja seuraavana iltana vielä Helsingin The Circuksessa. Lauteet lämmittelee perinnetietoista heavya soittava kalifornialaisyhtye Night Demon.