Suomibändien jalanjäljissä – haastattelussa Hinayana

Amorphisin ja Insomniumin polkuja tallaava jenkkibändi Hinayana antaa vaikutteiden kuulua, mutta etsii samalla jatkuvasti persoonallisempaa ilmaisua. 

10.03.2024

Shatter and Fall on toinen albuminne ja ensimmäinen levy-yhtiölle. Miten levyn promoaminen on vauhdittanut uraanne? 

– Uuden julkaisun markkinointi on tuonut meille seuraajia sosiaalisessa mediassa, kuuntelijoita Spotifyssa ja uusia faneja kautta linjan, laulaja-kitaristi Casey Hurd kertoo. 

– Olemme todella innoissamme uuden albumin julkaisusta, varsinkin näin pitkän ajan jälkeen. Koska kyseessä on ensimmäinen levymme Napalmille, panostimme albumiin paljon varmistaaksemme, että se on niin hyvä kuin mahdollista. Toivomme, että tämä tuo meille entistä enemmän mahdollisuuksia edistää uraamme muusikkoina. 

Uudella albumillanne voi kuulla suomalaisen melodisen death metalin vaikutuksen. Eikö vain? 

– Ehdottomasti, mutta en koskaan lähtenyt kirjoittamaan suomalaiselta kuulostavaa musiikkia. Se tapahtui sattumalta. Monet suosikkibändeistäni sattuvat olemaan Suomesta, mikä resonoi tähän tyyliin. Usein en oikeastaan edes kuule yhtäläisyyksiä, kirjoitan vain sydämestäni ja teen musiikkia, josta nautin. 

Kun ottaa huomioon kotiseutunne Teksasin ilmaston, luulisi että soittaisitte lämpimämpää ja kevyempää musiikkia. Mistä saatte inspiraationne? 

– Shatter and Fallille sain henkilökohtaisempaa inspiraatiota kuin edelliselle julkaisulle [Order Divine, 2018]. Sanoisin myös, että paikallinen maisema, kuten itäisen Teksasin Lost Pinesin metsä tai aavemainen aavikko lännessä, on aina inspiroinut minua. 

Buddhalaisuudesta lainattu Hinayana on varsin epätavallinen otsikkovalinta. Kuvastaako nimi sinulle edelleen samaa kuin valitessasi sen? 

– Pidän yhä nimen alkuperäisestä merkityksestä ja syystä, miksi valitsin sen. Hinayana on sanskriitin sana, joka tarkoittaa kirjaimellisesti ”pienempää ajoneuvoa”. Emme kuitenkaan ole buddhalaisia. 

Tuntuuko, että olette löytäneet musiikillisen linjanne, vai onko bändi avoin muutoksille? 

– Yksi tärkeimmistä tavoitteista Shatter and Fallia kirjoittaessamme oli löytää oma soundimme. Minusta tuntuu, että olemme onnistuneet erottautumaan joistakin vaikutteistamme ja saman lajityypin kollegoistamme. Jahtaamme kuitenkin aina uusia, parempia soundeja ja etsimme seuraavaa askelmaa. Siksi jossain vaiheessa tulee lähes varmasti radikaaleja muutoksia. 

– Tällä hetkellä olemme erittäin tyytyväisiä siihen, mitä olemme tehneet uudella täyspitkällä. Uskomme, että tällä julkaisulla on jokaiselle jotain, riippumatta siitä, millaisesta metallista nauttii.

Julkaistu Infernossa 11/2023.

Lisää luettavaa