Suomimetallin tähtikokoonpano hyvää tekemässä – Tuska-biisillä mukana myös kovia ulkomaalaisvahvistuksia

Kuten Infernossakin hiljattain kerroimme, on juhlavuottaan viettävä Tuska-festivaali nostanut tänä vuonna panoksia perinteisen mainosbiisinsä suhteen oikein kunnolla.

Seitsenminuuttisen eepoksen taustalla häärii nimittäin niin iso suomimetallin tähtikaarti, että sen kokonaan listaamisessa uhkaa loppua palstatila jopa näin nettimuodossa. Mainittakoon nyt päällimmäisinä vaikkapa sellaiset nimet kuin Esa Holopainen, Tomi Joutsen ja Santeri Kallio (Amorphis), Marco Hietala (Nightwish), Kai Hahto (Nightwish, Wintersun), Roope Latvala ja Janne Joutsenniemi (Stone), Noora Louhimo (Battle Beast), Marko Annala ja Tuomo Saikkonen (Mokoma), Antti Hyyrynen (Stam1na) sekä lähes koko Children of Bodomin ja Stratovariusin miehistöt.

Mukaan on saatu myös vahvistuksia aina Japanista ja Kreikasta saakka, sillä kappaleeseen ovat panoksensa antaneet myös Loudness-yhtyeen Akira Takasaki sekä Firewindin ja Ozzy Osbournen bändin riveistä tuttu Gus G. Tuska-biisin tuotannosta vastaavat puolestaan Mikko Karmila ja Mika Jussila.

Viikonloppuna ensiesityksensä radiossa saanut biisi on nyt ostettavissa ja ladattavissa FundYou-joukkorahoitussivulla. Fanit voivat sijoittaa joukkorahoitukseen vähintään 5 eurolla tai vapaavalintaisella summalla ja saavat vastineeksi Tuska-biisin digitaalisen version. Kerätyillä varoilla ei kuitenkaan rakenneta Tuska-päämajaa vaan koko summa lahjoitetaan Elmu Säätiön osoittamaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Joukkorahoituskampanja on käynnissä vielä seuraavat 84 päivää ja tavoitesumma on 10 000 euroa.