Swallow the Sun -kitaristi jättää bändin 17 vuoden jälkeen – syynä kuulo-ongelmat ja motivaation puute

Markus "Jämy" Jämsen siirtyy syrjään.

Swallow the Sun vuosimallia 2015

Kotimainen doom/death metalin suurnimi Swallow the Sun on tätä kirjoittaessa yhtä miestä köyhempi: kitaristi Markus ”Jämy” Jämsen siirtyy syrjään bändin vahvuudesta, tiedotetaan yhtyeen Facebook-sivuilla. Jämsen kertoo päätökseen vaikuttaneen kaksi tärkeää asiaa.

”Jotkut teistä olette jo tietoisia kuulo-ongelmistani sekä miten huolissani olen siitä, että vaurioitan niitä vielä lisää. Muutama vuosi sitten huomasin vanhempieni kesämökillä ollessani, ettei korvissani jo jonkun aikaa ollut suhina enää lakannutkaan. Kuvittelin muutaman päivän hiljaisuuden keskellä palauttavan tilanteen normaaliksi, mutta niin ei käynytkään. En halua saada tinnitusta enkä siksi voi lähteä seuraavan levymme vaativalle raskaalle kiertueelle”, Jämsen kirjoittaa.

”Toinen asia on motivaatio. Kiertueelle lähtemisestä on tullut vuosi vuodelta vaikeampaa, mikä on aika ristiriitaista ottaen huomioon, miten hauskaa reissuilla yleensä on. Lavalla rakastamansa musiikin soittaminen on parasta ikinä, mutta nyt lasini on niin sanotusti tullut täyteen.”

Yhtye kertoo tiedottavansa jatkokuvioistaan lähitulevaisuudessa ja kiittää Markusta pitkästä yhteisestä taipaleesta.

”17 vuotta soitimme yhdessä ja teimme levyjä. Sellainen aika samassa bändissä on ikuisuus näinä päivinä. Hitto, ihmiset menevät naimisiin ja eroavat samassa ajassa viisi kertaa. Rakastamme Jämyä ja kiitämme kaikista naurun ja muistojen täyttämistä vuosista ja kiertueista, jolloin kuljimme läpi valon ja pimeyden yhdessä. Tulet olemaan yksi meistä nyt ja aina”, yhtye kirjoittaa.