Swallow the Sun tiedottaa uudesta levystä – ”Vihaan tätä albumia…”

Levyn kappaleista julkaistaan myös jousiorkesterille sovitetut versiot.

03.08.2021

Uutisoimme eilen tuottajaguru Jens Bogrenin lähettäneen Swallow the Sunin IG- ja FB-tarinoiden välityksellä videotervehdyksen, jossa tämä kertoi saaneensa juuri uuden Swallow the Sun -levyn miksauksen valmiiksi. Tänään yhtye on julkistanut lisätietoja tästä tulevasta pitkäsoitostaan, joka tottelee nimeä Moonflowers ja joka ilmestyy 19. marraskuuta.

”Tiedän, ettei minun kannattaisi sanoa näin, mutta vihaan tätä albumia syvästi. Vihaan sitä, mihin se minut vie, mitä tunteita se herättää ja mitä se tarkoittaa minulle henkilökohtaisesti. Toivon, ettei se tekisi niin. Mutta en voi muutakaan kuin myös rakastaa sitä kaikessa rehellisyydessään”, kommentoi kitaristi ja biisintekijä Juha Raivio.

Levy julkaistaan useassa eri formaateissa ja joidenkin formaattien mukana tulee myös jousitriolle sovitettu instrumentaali bonusversio. Nämä Trio NOX -orkesterille sovitetut kappaleet julkaistaan yksi kerrallaan, yksi per viikko tahdilla. Kappaleiden kylkeen on tehty myös animoidut videot, joiden toteutuksesta vastaa Dronicon Films. Katso ensimmäinen videoista artikkelin lopusta, josta löydät myös Moonflowers-levyn kappalelistan sekä Raivion itsensä maalaaman kansitaiteen.

”Kun sain levyn musiikin valmiiksi syksyllä 2020, aloin tehdä niistä sovituksia viululle, alttoviululle, sellolle ja pianolle. Halusin kuulla, miltä kappaleet kuulostaisivat näin riisutumpina ja intiimimpinä versioina. Oli hienoa kuulla kappaleiden heräävän eloon, kun ne äänitettiin livenä Sipoon kirkossa. Miten musiikki kaikui kirkon seinistä ja näiden vanhojen soittimien sielun pystyi aistimaan.”

Samalla yhtye tiedottaa, että vaikka Jaani Peuhu on mukana uudella levyllä, hän ei osallistu tulevan levyn kiertueisiin oman Mercury Circle -yhtyeensä kiireiden vuoksi.

”Valitettavasti korona sotki täydellisesti molempien bändien julkaisuaikataulut. Sekä Mercury Circlen että Swallow the Sunin levyt ilmestyvät samaan aikaan, minkä vuoksi minun on mahdotonta kiertää molempien kanssa. Päätin keskittyä yksin Mercury Circleen”, Peuhu kommentoi.

”Mutta uusi Swallow the Sun -levy on upea ja olen iloinen, että saimme tehdä sen yhdessä. Toivon Swallow the Sunille kaikkea hyvää tulevalla kiertueella!”

Moonflowers -kappalelista:
1. Moonflowers Bloom in Misery
2. Enemy
3. Woven into Sorrow
4. Keep Your Heart Safe from Me
5. All Hallows’ Grieve (feat. Cammie Gilbert)
6. The Void
7. The Fight of Your Life
8. This House Has No Home

Lisää luettavaa