Swallow the Sunin Dubain-keikka kariutui pirunpalvontasyytöksiin – solisti Kotamäki kommentoi

08.02.2016

Kotimaisen Swallow the Sunin oli tarkoitus soittaa tulevana perjantaina 12.2. Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, mutta homma on nyt pamahtanut karille – syynä, uskokaa tai älkää, vanhat kunnon saatananpalvontasyytökset.

– Siellähän on käynyt näin aiemminkin kahdelle bändille, Vaderille ja Abortedille. Nehän on toki sanomansa puolesta vähän rankempia tapauksia kuin me. Vähän ihmetyttää, miten tyttödoomilla saa tälläsen leiman otsaan. Ja et kuka siellä ne sanoitukset on läpi käynyt, Swallow-laulaja Mikko Kotamäki kommentoi Infernolle.

Kotamäen mukaan kysymys on ”niinkin perisuomalaisesta asiasta kuin kateudesta”: joku – järjestäjän mukaan kilpaileva taho – ilmoitti paikallisille viranomaisille, että paikalla tullaan edistämään vihtahousun sanomaa. Homma oli sillä selvä.

– Näinhän kävi joulukuussa Puolassakin. Kilpaileva promoottori, joka ois itse halunnut järjestää keikan, hoiti paikalle verotarkastajan ja promoottorin kuseen. Kuulostaa paranoidilta, mutta toistan tässä vaan asioita, miten ne on meille kerrottu. Ihmisethän on järkyttävää saastaa, ei siis mitenkään mahdotonta, solisti pistää.

– Hippihän [kosketinsoittaja Aleksi Munter] sen hienosti sanoi: oisivat edes kysyneet meiltä. Ois voinu sanoa et rahan takiahan tätä tehdään eikä Saatanan. Sehän ois ollu siellä varmaan ihan ok.

StS:n, paikallisen Aramaicin ja jordanialaisen Bilocaten tähdittämää metalli-iltaa järjestänyt Metal East kertoo sivuillaan, että periksi ei anneta, vaan iltaman tilalle ollaan värkkäämässä kokonaan paikallisin bändivoimin toteutettavaa tapahtumaa. Swallow the Sunin jäsenet on kutsuttu paikalle kunniavieraina.

Lisää luettavaa