Syöpää sairastavan Exodus-rumpalin joukkorahoituskampanja keräsi viikossa kasaan huiman summan – ”Tunnen suurta kiitollisuutta”

Lahjoittajien joukossa ovat muun muassa Kirk Hammett, Andy Sneap ja kampanjan pystyttänyt Gary Holt.

28.04.2021

Exodus-rumpali Tom Huntingilla diagnosoitiin hiljattain harvinaislaatuinen okasolusyöpä, jota on nyt alettu hoitaa kemoterapialla. Auttaakseen bänditoveriaan selviämään sairaalakuluista, pisti kitaristi Gary Holt viikko sitten pystyyn joukkorahoituskampanjan, jonka alkuperäiseksi tavoitesummaksi asetettiin 20 000 dollaria.

Fanit ja ystävät riensivät kuitenkin tukemaan rumpalia niin sankoin joukoin, että tavoitesumma nostettiin jo parin päivän kuluttua 50 000 dollariin. Kampanjan pystyttämisestä on nyt kulunut viikko ja tätä kirjoittaessa sen kautta on kerätty Huntingille jo huimat 81 544 dollaria. Suurimman lahjoituksen on tehnyt entinen Exodus-kitaristi, nykyään Metallicassa vaikuttava Kirk Hammett, joka tuki entistä bänditoveriaan 5 000 dollarilla. Kampanjaan ovat osallistuneet myös muun muassa Andy Sneap 666 dollarilla, Chris Jericho 1 500 dollarilla sekä itse Holt tuhannella dollarilla. Kampanjaan on tätä kirjoittaessa osallistunut yli 1 600 lahjoittajaa.

Rumpali lähetti bändin Facebook-sivujen kautta videotervehdyksen, jossa tämä kiitteli vuolaasti kaikkia saamastaan tuesta ja antoi tilannepäivityksen voinnistaan.

”Halusin sanoa kiitos teille kaikille. Tunnen suurta kiitollisuutta kaikista lahjoituksista, rakkaudesta ja tuesta. Vointini on nyt hyvä – sain hoitoja pari viikkoa sitten ja keskiviikkona menen saamaan uuden satsin. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, mutta taistelu on vasta alkanut. Mutta minusta tuntuu, että tulen murskaamaan tämän kuin pienen ötökän”, Hunting kiittelee.

Exodus on saanut uuden pitkäsoittonsa valmiiksi, mutta sen julkaisua on Holtin mukaan lykätty Huntingin syöpähoitojen vuoksi.

Lisää luettavaa