System of a Down -rumpali haluaa yhtyeen saavan seuraavan albumin valmiiksi mahdollisimman pian – ”Teemme vain itsellemme hallaa”

25.05.2017

System of a Down on viime vuosina aktivoitunut kiitettävästi keikkarintamalla, mutta uutta levyä on saatu odottaa nyt jo 12 vuotta – Mezmerize/Hypnotize-parivaljakko julkaistiin vuonna 2005.

Yhtyeen rumpali John Dolmayan myöntää tuoreessa X107.5-radiokanavan haastattelussa olevansa itsekin turhautunut tilanteeseen ja haluaa bändin saavan levyn valmiiksi mahdollisimman pian. Dolmayanin mukaan yhtye onkin hidastanut keikkatahtiaan saadakseen enemmän aikaiseksi studion puolella.

– Meillä on pitkään ollut aikomuksena mennä studioon ja takoa uusi levy valmiiksi. Mitä aikatauluihin tulee, jokaisella on ollut omat mielipiteensä siitä, milloin näin tulee tapahtumaan. Minä olen ollut valmis jo kymmenen vuotta. Mikäli asia olisi minusta kiinni, olisimme julkaisseet näiden 12 vuoden aikana jo viisi levyä, Dolmayan toteaa.

– Mielestäni teemme vain itsellemme hallaa, sillä meillä ei ole rajattomasti aikaa. Kuten nyt Chris Cornellin tapaus hyvin osoitti, kaikki voi päättyä koska tahansa. Sitä havahtuu, miten paljon aikaa menee haaskuuseen ja kuinka arvokkaita jokainen hetki täällä on.

Dolmayanin mukaan yhtyeellä on noin 15 valmista biisiä, jotka kestävät vertailua bändin aiemman tuotannon rinnalla. Eikä hän edes suostu tekemään uutta levyä, mikäli se ei täytä yhtyeen laatuvaatimuksia.

– Pystymme hyvin keikkailemaan vanhan tuotantomme voimin, joten siihen emme tarvitse uutta levyä. Jos ihan rehellisiä ollaan, moni bändi saisi minun puolestani lopettaa levyjen tekemisen, koska eivät ole julkaisseet mitään hyvää enää vuosikausiin.

– Olemme nyt paremmassa iskussa kuin koskaan ja tiedämme, mitä olemme tekemässä. Kyse on oikeastaan täysin siitä, että meidän tulisi vain kokoontua yhteen ja laittaa syrjään kaikki erimielisyydet – jotka muuten tuntuvat häviävän heti, kun olemme yhdessä, Dolmayan toteaa ja lisää.

Lisää luettavaa