Syyskuu tuo ”jotenkin ihan vitun huonon, mutta tavallaan aika hyvän” Taaken Helsinkiin

31.07.2015

Vuonna 1993 perustettu, alkuun nimellä Thule tunnettu bergeniläisyhtye Taake kuuluu siihen norjalaisten black metal -bändien koulukuntaan, jota useimmat alan harrastajat pitänevät ns. true-leiman arvoisena.

Tositoimia on mahdollisuus todistaa Helsingin Ääniwallissa 25. syyskuuta, kun yhtye saapuu keikalle kotimainen Abyssion lämmittelijänään. 22 euron hintaiset ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin maanantaina 3. elokuuta.

”Natsi” on ollut viime aikojen sana, ja pääkaupungin rockpiireissäkin vellottiin hiljattain näissä aiheissa. Myös Taakella on kokemusta vastaavassa sopassa kiehumisesta.

Yhtyeen johtaja (ja ainut virallinen jäsen) Hoest esiintyi vuonna 2007 Saksan Essenissä hakaristi rintaan maalattuna, mikä aiheutti toki suurehkoa porua. Hoest tiedotti tapauksen jälkeen, ettei Taake ole ”poliittinen natsibändi tai muuta sellaista” ja että hakaristin oli tarkoitus toimia yleisenä pahan symbolina.

Myöhemmin on satanut myös toisenlaista huomiota: vuonna 2011 julkaistu Noregs vapen -albumi toi yhtyeelle peräti Spellemann-ehdokkuuden. Spellemanneista puhutaan yleensä ”Norjan Grammyina”.

Ristiriitainen tapaus siis, kuten otsikon lainaus, alta löytyvästä Joni Juutilaisen levyarviosta revitty luonnehdintakin tahtoo todeta.

Lisää luettavaa