”Tämä ei ollut helppo päätös!” – Puhtaista lauluista ja koskettimista vastaava Herbrand Larsen jätti Enslavedin

18.12.2016

Progressiivista black metalia esittävän Enslavedin toisena laulajana ja kosketinsoittajana kahdentoista vuoden ajan toiminut Herbrand Larsen (kuvassa toinen vasemmalta) on päättänyt jättää yhtyeen.

Syyt lopettamiselle ovat henkilökohtaisia.

”Tämä ei ollut halppo päätös! Rakastan Eslavediä, ja tulen aina rakastamaan, joten hommaan ei liity draamaa tai vihaa. Uskon, että me kaikki ymmärrämme tämän olevan paras päätös sekä minulle että bändille, Larsen kirjoittaa tiedotteessaan.

Minulla ei ole enää sitä sataprosenttista draivia, jota tarvitaan Enslavedissä soittamiseen. Jäljellä on vain 99 prosenttia, eikä se ole tarpeeksi. Tätä on hankala selittää, mutta asia vain on näin.

Odotan, että pääsen viettämään enemmän aikaa studiollani äänittäen, tuottaen ja miksaten musiikkia. Se on hommaa, jota haluan todellakin tehdä.

Arve, Cato, Grutle ja Ivar; kiitos ystävyydestänne, luovuudestanne ja tuestanne. En olisi sama ihminen ilman teitä. Olen varma, että tulette olemaan vielä parempia, vahvempia ja menestyneempiä tulevaisuudessa. Olette edelleen ystäviäni ja iso osa elämääni. Kiitos!”

Studiohommillaan Larsen viittaa tietysti omistamaansa Conclave & Earshot -studioon, jota mies pyörittää yhdessä Enslaved-kitaristi Arve Isdalin kanssa.

Larsenin viimeiseksi levyksi vuonna 1991 perustetussa norjalaisbändissä jäi viime vuonna julkaistu In Times.

Lisää luettavaa