”Tämä on Alexille ja kaikille muille edesmenneille ystäville” – Euge Valovirta julkaisi kauniin soolosinglen

Kappale löytyy kitaristin tulevalta sooloalbumilta.

17.06.2021

Kitaristi Euge Valovirta (Cyhra, Red Wolf, Godsplague, Suburban Tribe) julkaisee toisen sooloalbuminsa Shooting from the Hip 30. kesäkuuta. Levy sisältää kymmenen kitaravetoista instrumentaalia, joiden tyylit vaihtelevat vanhalenmaisesta kasarirockista ”punaniska”-kantrin kautta groove metaliin. Tuoreimpana biisimaistiaisena levyltä on julkaistu koskettava ja kaunis A Song for an Absent Friend, jolla Valovirta kunnioittaa muun muassa Alexi Laihon muistoa.

”Tämä on Alexille ja kaikille muille edesmenneille ystäville sekä isoisälleni, joka menehtyi jo jokin aika sitten. Tämä kappale sai itse asiassa alkunsa isoisäni kuoltua, mutta palasin siihen takaisin Alexin menehdyttyä, koska minulla oli tarve purkaa tuntemuksiani soittamalla”, Valovirta kommentoi.

”Alexi ja minä emme olleet kaikkein läheisimpiä ystäviä, mutta meillä oli aina hauskaa tavatessamme. Oli se sitten vierailua toistemme levyillä, kitaraklinikoilla tai satunnaisilla keikoilla soittamista tai muuten vaan yhdessä hengailua. Hän oli ystävällisimpiä ja nöyrimpiä tyyppejä joita olen koskaan tavannut ja tuntuu niin epäreilulta, ettei hän ole enää keskuudessamme. Ja hän oli toki myös yksi kaikkien aikojen parhaimmista kitaristeista koskaan.”

Lisää luettavaa