”Tämä on, ystävät hyvät, tuomiometallia” – Perjantaina tärähtää Nosturissa ja oikein kunnolla

With the Dead ja Morbid Evils näyttävät doom metalin mallia Helsingin Nosturissa.

12.07.2018

Perjantaina 13. heinäkuuta hellitään doom metalin ystäviä toden teolla, kun viime vuonna erittäin kovan ja raskaan kakkospitkäsoittonsa julkaissut With the Dead nousee lavalle Helsingin Nosturissa. Sillä kuten päätoimittajamme Matti Riekki levyarviossaankin toteaa: ”Tämä on, ystävät hyvät, tuomiometallia”. Kun lauteet lämmittelee vielä Keijo Niinimaan luotsaama Morbid Evils, on kattaus sellainen, ettei sitä sovi genren ystävän missata.

Infernon Tami Hintikka jututti kesäkuussa 50 vuotta täyttänyttä, Cathedralista ja Napalm Deathistakin tunnettua nokkamies Lee Dorriania kakkoslevy Love from With the Deadin julkaisun aikoihin ja tämä keskusteli tuoreesta levystä, entisistä bändeistään sekä siitä, miltä tuntuu olla niin sanotusti genrensä ”elävä legenda”.

”On hienoa saada tunnustusta ja kunnioitusta siitä mitä olen tehnyt. Se tuntuu todella upealta. Olen aina yrittänyt tehdä jotain hyvää skenelle. Eikä se välttämättä ole ollut omaa musiikkiani, vaan esimerkiksi jotain, mitä yhtiöni Rise Above on julkaissut. Yritän aina tehdä parhaani skenen hyväksi, mutta elävä legenda… äh, se kuulostaa ihan typerältä, really”, Dorrian totesi vaatimattomasti. Lue koko haastattelu täältä.

Nosturin ovet aukeavat perjantaina kello 19 ja Morbid Evils aloittaa 19.45. Lee Dorrianin liidaama With the Dead ottaa lavan haltuunsa alustavan aikataulun mukaan kello 21. Ennakkolippuja on vielä saatavilla, joten kannattaa napata omansa vikkelästi talteen ja suunnata kulkunsa kohti Telakkakatua.

Juuri korvanappiin saadun tiedon mukaan keikalla on myös Infernon edustusta paikalla, joten keikkarepparia ja kenties kuvamateriaalia sopii odottaa ilmestyväksi linjoille aivan lähitulevaisuudessa. Pysykäähän siis kuulolla!

Lisää luettavaa