Tapahtumajärjestäjä muistelee, miten Slipknotin Clown sai turvapäälliköltä täyslaidallisen sumutetta ennen keikkaa – kyseessä kosto haisevasta tempauksesta

Tattoo the Earth -festarikiertueella sattui ja tapahtui kaikenlaista.

16.03.2022

Tattoo the Earth oli vuosina 2000-2002 Amerikassa järjestetty festivaalikiertue, jonka esiintyjinä nähtiin muun muassa Slipknot, Slayer, Sepultura, Sevendust, Mudvayne, Hatebreed sekä harvoilla ja valituilla keikoilla Stone Temple Pilots ja jopa Metallica. Kiertue tuli tunnetuksi myös kaikenlaisesta sekoilusta, jota lavojen takana harrastettiin.

Festivaalin perustaja Scott Alderman on julkaissut aiheesta uuden kirjan Caravan of Pain: The True Story of the Tattoo the Earth Tour, jossa tämä muistelee kiertueen erikoisia sattumia. Loudwire on julkaissut kirjasta näytteeksi pätkän, jossa Alderman kertoo tarinan siitä, miten Wisconsinin Somersetissä keikkapaikan järjestyksenvalvojien päällikkö kosti Slipknotin Shawn ”Clown” Crahanille sen, että yhtye oli edellisellä vierailullaan jättänyt keikkapaikan pukuhuoneeseen haisevan palautteen kokemastaan huonosta kohtelusta.

”Clownilla oli tapana ajella päivisin golfkärryssä ympäri festarialueetta ja kuunnella bändejä. Ilman maskia häntä ei tunnistettu ja hän nautti siitä vapaudesta. Somersetissä hän otti kyytiinsä Franin (Strine, valokuvaaja), Amenin Sonny Mayon ja muutaman muun tyypin”, Alderman muistelee.

”He kruisailivat ympäri Float-Rite Parkia, kun yhtäkkiä täysin tyhjästä tämä järjestysmies otti Clownin niskalenkkiinsä ja koko kärry kaatui. Heidän maatessaan maassa järkkäri sumutti heitä kaasulla lähietäisyydeltä. Seuraavaksi he kaikki jo kierivät maassa henkeään haukkoen. Fran sanoi, ettei ole koskaan tuntenut olleensa niin lähellä kuolemaa. Clown oksensi ja hänellä oli todella vaikeuksia hengittää, joten lääkintähenkilökohta joutui antamaan hänelle happea. Emme olleet varmoja, pystyykö hän esiintymään tai pitäisikö hänen edes antaa esiintyä sinä iltana. Turvapäällikkö oli sumuttanut pääesiintyjäbändin johtajaa vain tunteja ennen keikkaa.”

Keikka kuitenkin vedettiin sovitusti ja myös Clown nousi lavalle. Kiertuemanageri kielsi Aldermania ottamasta turvapäällikköön mitään kontaktia.

”Tiedän, että haluat käydä häneen käsiksi, mutta parasta on pitää suut kiinni, soittaa, nostaa keikkapalkkio ja painua helvettiin täältä, hän sanoi minulle todella vakavasti. ’Nämä tyypit ovat hulluja, et halua joutua ongelmiin heidän kanssaan’. Turvapäälliköllä oli outo, ylimielinen virne naamallaan kun tapasimme saadaksemme vakuuden, ettei bändiä enää häiritä. He väittivät Clownin ajaneen holtittomasti ja näyttäneen käsimerkkejä, mutta tiesin, että se oli ihan paskapuhetta. Promoottori pyysi, ettei välikohtausta mainita keikalla ja me pyysimme, että turvapäällikkö pysyy kaukana bändistä. Ja niin he soittivat keikkansa.”

”Sain myöhemmin kuulla, että Clownin sumuttaminen oli ollut kosto siitä, mitä oli tapahtunut Slipknotin esiinnyttyä paikassa edellisenä vuonna Ozzfestin aikana. Bändi ei ollut tyytyväinen saamaansa kohteluun, joten yksi heistä väänsi paskat pukuhuoneen lattialle. Sumutus oli siis takaisinmaksu siitä”, Alderman kirjoittaa.

Lisää luettavaa