Tässäpä oiva peli kaikille tilastoista ja metallista kiinnostuneille: Stattogories pistää biisien kuuntelumäärät puntariin

"Halusin saada kuuntelutilastoista irti jotain hauskaa tavalla, joka viihdyttää ja samalla ehkä myös yllättää", toteaa pelin kehittäjä.

06.12.2022

Oletko koskaan pohtinut, kummalla kappaleella on enemmän Spotify-kuunteluja, Motörheadin Killed by Deathilla vai Slipknotin Dualitylla? Entä kumpaa on kuunneltu enemmän, Metallican Master of Puppetsia vai Rammsteinin Sonnea? Entä peseekö Alice Cooperin No More Mr. Nice Guy lattiaa näillä kaikilla?

Mikäli tilastot ja raskaampi musiikki ovat lähellä sydäntäsi, tässä on sinulle mielenkiintoista ajanvietettä: Stattogories on peli, jossa vertaillaan ja arvaillaan erilaisia tilastoja, kuten vaikkapa best-seller -kirjoja, elokuvia, eniten googletettuja sanoja ja niin edelleen. Stattogoriesin kehittäjä Gareth Evans on tehnyt peliin myös Spotify-moodin, jossa pelaajan tulee arvata, kummalla artistilla tai kappaleella on enemmän kuunteluja. Spotify-moodista löytyy kaiken lisäksi vielä erikseen pelkästään metallikappaleisiin keskittyvä versio.

”Ihmisten tapa kuluttaa musiikkia on muuttunut suuresti ja Spotifysta on tullut suosituin tapa kuunnella musiikkia tänä päivänä. Halusin saada kuuntelutilastoista irti jotain hauskaa tavalla, joka viihdyttää ja samalla ehkä myös yllättää sillä, miten suosittuja tietyt kappaleet ovatkaan”, Evans kommentoi.

”Spotify-moodi on yksi Stattogoriesin suosituimmista ja tein sille varta vasten metalliin keskittyvän version, jotta appiukollani olisi peli, josta voi nauttia. Odotan innolla, miten korkeat pisteet hän ja koko metalliyhteisö pystyy saamaan.”

Kokeile peliä tästä. Voit myös kokeilla onneasi muiden musiikkityylien kuten popin ja rockin parissa. Muita vastaavia Stattogories-tilastopelejä löytyy lisää täältä.

Lisää luettavaa