Täysin omaa linjaansa vetävä Hail Spirit Noir tarjoaa kappaleen tulevalta levyltä – vierailevana laulajana tuttu ääni norjalaisesta äärimetalliskenestä

Hail Spirit Noirin "uusi suuntaus" kuulostaa mielenkiintoiselta.

27.05.2020

Kymmenen vuoden ikään ehtinyt kreikkalaisbändi Hail Spirit Noir julkaisee neljännen levynsä Eden in Reversen 19. kesäkuuta.

Agonia-levy-yhtiön kautta ilmestyvä albumi tuo hieman ”uusia” elementtejä jo entuudestaan kokeilullisen bändin ilmaisuun. Levyn kuvaillaan liikkuvan mm. Borknagarin, Ghostin, Oranssi Pazuzun ja Ulverin hengessä, mutta omalla ilmeellä toteutettuna:

”Tämä on levy, johon olemme käyttäneet eniten aikaa”, bändi tiedottaa.

”Lähdimme tekemään kokeiluja ilman mitään aavistusta, mihin ne saattaisivat johtaa. Noin 3-4 kappaleen jälkeen tajusimme, että olemme tekemässä jotain bändille uutta, sillä emme ole enää 1960-70-lukujen parissa, vaan pikemminkin 1970-80-lukulaisissa tunnelmissa.”

”Biisit kuulostavat retro-futuristisilta ja surrealistisilta, mutta ne ovat myös aiempaa progempia, psykedeelisempiä ja haastavampia. Sanoituksissa kirjoitimme Eedenin puutarhan tarinan uusiksi epätodellisesta, Richard Dawkins- ja Darwninmaisesta näkökulmasta. Tuloksena on Eden in Reverse.”

Eden in Reversen tuorein singlejulkaisu on Crossroads, jonka vierailevana solistina kuullaan mm. Borknagarista ja Solefaldista tuttua Lars ”Lazare” Nedlandia.

Lisää luettavaa