Täysin omaa linjaansa vetävä Hail Spirit Noir tarjoaa kappaleen tulevalta levyltä – vierailevana laulajana tuttu ääni norjalaisesta äärimetalliskenestä

Hail Spirit Noirin "uusi suuntaus" kuulostaa mielenkiintoiselta.

Kymmenen vuoden ikään ehtinyt kreikkalaisbändi Hail Spirit Noir julkaisee neljännen levynsä Eden in Reversen 19. kesäkuuta.

Agonia-levy-yhtiön kautta ilmestyvä albumi tuo hieman ”uusia” elementtejä jo entuudestaan kokeilullisen bändin ilmaisuun. Levyn kuvaillaan liikkuvan mm. Borknagarin, Ghostin, Oranssi Pazuzun ja Ulverin hengessä, mutta omalla ilmeellä toteutettuna:

”Tämä on levy, johon olemme käyttäneet eniten aikaa”, bändi tiedottaa.

”Lähdimme tekemään kokeiluja ilman mitään aavistusta, mihin ne saattaisivat johtaa. Noin 3-4 kappaleen jälkeen tajusimme, että olemme tekemässä jotain bändille uutta, sillä emme ole enää 1960-70-lukujen parissa, vaan pikemminkin 1970-80-lukulaisissa tunnelmissa.”

”Biisit kuulostavat retro-futuristisilta ja surrealistisilta, mutta ne ovat myös aiempaa progempia, psykedeelisempiä ja haastavampia. Sanoituksissa kirjoitimme Eedenin puutarhan tarinan uusiksi epätodellisesta, Richard Dawkins- ja Darwninmaisesta näkökulmasta. Tuloksena on Eden in Reverse.”

Eden in Reversen tuorein singlejulkaisu on Crossroads, jonka vierailevana solistina kuullaan mm. Borknagarista ja Solefaldista tuttua Lars ”Lazare” Nedlandia.

YouTube video

Lisää luettavaa