Tekoälyllä ei ole sijaa rock- ja metallimusiikissa, sanoo ex-Venom-rumpali Abaddon

"Meidän pitäisi ottaa askel taaksepäin ja palauttaa musiikkiin sydän, sielu ja intohimo."

18.06.2024

Tuoreessa Get Heavy UK:n haastattelussa entiseltä Venom– ja Venom Inc. -rumpali Anthony ”Abaddon” Brayltä kysyttiin, mitä tämä ajattelee nopealla tahdilla kehittyvästä tekoälyteknologiasta, jonka käyttö yleistyy koko ajan musiikkialalla. Abaddon sanoo näkevänsä keinoälyn enemmän uhkana kuin mahdollisuutena.

”Yleisesti ottaen en pidä tekoälystä. Jos tekoäly tiskaa astiat, lakaisee lattiat ja muuta sellaista, jotta minä voin keskittyä olemaan artisti ja maalaamaan tai tekemään musiikkia, se on hienoa. Mutta jos minun täytyy vaihtaa vaippoja ja siivota sillä aikaa kun tekoäly tekee taidetta, jotain on mennyt pahasti pieleen”, Abaddon tuumaa.

”Mielestäni teoälyllä ei ole sijaa meidän edustamassa musiikissa. Ei yhtään. Minun mielestäni meidän pitäisi ottaa askel taaksepäin ja palauttaa musiikkiin sydän, sielu ja intohimo. Se on koko homman ydin. Siitä Motörheadissä, Judas Priestissä ja muissa oli kyse. He eivät olleet mitään maailman parhaimpia soittajia, mutta kehittyivät vain ollessaan toistensa seurassa. Eivät mitään nappeja painelemalla.”

Lisää luettavaa