Testament soitti ensimmäistä kertaa Tel Avivissa ja poseerasi Israelin lipun kanssa – kitaristi katsoi parhaaksi selventää heti, ettei kyse ole poliittisesta kannanotosta

Alex Skolnick halusi pysäyttää mahdollisen ja todennäköisen "someraivon" heti alkuunsa.

02.04.2018

Thrash metal -yhtye Testament soitti hiljattain ensimmäisen keikkansa Tel Avivissa ja julkaisi totta kai asiasta sosiaalisessa mediassa erinäisiä julkaisuja, kuten esimerkiksi kuvan, jossa yhtye poseeraa keikan jälkeen lavalla Israelin lipun kanssa. Koska nykypäivänä ”someraivo” leimahtaa hyvin herkästi – varsinkin kaikessa Israeliin liittyvässä – katsoi kitaristi Alex Skolnick parhaaksi kommentoida kuvaa heti kättelyssä välttääkseen niin sanotusti ”paskamyrskyn” ja teroittaakseen, ettei kuvan taustalla ole mitään poliittista agendaa.

– ”Mahtava ilta Tel Avivissa! Ensimmäinen kertamme, mahtava yleisö. Odotamme seuraavaa kertaa innolla!” Kunpa nämä lauseet riittäisivät tästä asiasta, mutta… Toisin kuin muutama kollegani, jotka julkaisivat kuvia itsestään poseeraamassa Israelin armeijassa palvelevien naisten kanssa ja joutuivat raivostuneiden kommenttien pyörteeseen, minä ennakoin mahdollista palauteryöppyä, Skolnick aloittaa.

– Ennen kuin alatte syyttää minua ”miehityksen tukijaksi” tai ”siionistien sympatisoijaksi” tai joksikin muuksi, niin tarkastellaanpa asiaa ensin muutamalta kantilta. Daavidin tähti on sekä Israelin valtion että juutalaisen perinnön symboli. Yksilö voi olla samaan aikaan sekä ylpeä tähdestä että vastustaa valtion sekä muutamien kansaryhmien toimia. Kuten minä olen ja teen.

– Lippu symboloi sekä maan hallintoa että sen kansaa. Kansaa ei kuitenkaan saa tuomita hallituksensa pahimpien rikkomusten vuoksi. En minäkään pidä kaikesta, mitä oman maani lipun nimissä on tehty (ennalta ehkäisevät sodat, Japanin internointi, orjuus… lista on pitkä) mutta se on yhä minun lippuni.

Skolnick otti myös kantaa Israelia boikotoivaan BDS-liikkeeseen, joka muun muassa sai popsuuruus Lorden perumaan suunnitellun konserttinsa Tel Avivissa. Kulttuuriboikotin näkyvimpiin ja äänekkäimpiin hahmoihin lukeutuu Pink Floyd -muusikko Roger Waters, joka on vääntänyt kättä muun muassa Nick Caven ja Radioheadin kanssa vaatien näitä perumaan Israelin-keikkojaan.

– Ihminen voi fanittaa Roger Watersia muusikkona – kuten minä – mutta silti pitää hänen ”kulttuuriboikottiaan” yhtenä huonoimpana ideana, jonka olet koskaan kuullut – kuten minä. Lisäksi se, että esimerkiksi Lorde joutui Watersin painostuksesta perumaan konserttinsa, mutta sai esiintyä Filippiineillä sen jälkeen, kun [presidentti Roberto] Duterte tapatti siviilejä, osoittaa, miten valikoiva koko BDS-liike on, Skolnick toteaa.

https://instagram.com/p/Bg06EAwBEAT/

Lisää luettavaa