The 69 Eyesin ja Diane Warrenin yhteistyökappale musiikkivideoineen julki

Ei ihan tavanomaisin The 69 Eyes -kappale.

23.03.2024

Kotimainen The 69 Eyes on tehnyt kappaleen yhteistyössä legendaarisen Diane Warrenin kanssa.

Warrenia on tituleerattu vaatimattomasti muun muassa maailman tärkeimmäksi lauluntekijäksi, ja naisen tililtä löytyy vaikuttava kimara megahittejä sekä yhteistyöprojekteja maailman suosituimpien artistien kanssa.

Hänen käsistään ovat lähtöisin esimerkiksi Cherin If I Could Turn Back Time, Celine Dionin Because You Loved Me, Aerosmithin I Don’t Want to Miss a Thing ja Toni Braxtonin Un-break My Heart. Muita hänen kanssaan työskennelleitä artisteja ovat Whitney Houston, Britney Spears, Christina Aguilera, Alice Cooper, Elton John, Tina Turner, Bryan Adams, Aretha Franklin, Kiss, Meat Loaf, The Cult ja Lady Gaga, muutamia mainitakseni.

Warren on Emmy-, Grammy- ja Golden Globe -voittaja sekä ollut ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi 15 kertaa. Hänelle myönnettiin kunnia-Oscar vuonna 2022.

Blabbermouthin mukaan laulaja Jyrki 69 kertoo ensitapaamisestaan Warrenin kanssa:

– Se oli täsmälleen kuin Hollywood-unesta. Hengailin Rodeo Drivella Beverly Hillsissä, kun joku nainen kysyi minulta yllättäen, kuka olen. Hämmennyin totaalisesti, ja tilanne oli suunnilleen siinä. Myöhemmin tajusin, että tuo nainen oli Diane Warren, paras biisintekijä maan päällä ja The Cult-yhtyeen suosikkikappaleeni Painted on My Heartin kirjoittaja.

– Siinä olisi ollut ainutlaatuinen tilaisuuteni aloittaa musiikillinen yhteistyö hänen kanssaan ja missasin sen! Kului vuosi, ja hänen hittinsä seurasivat minua kaikkialle. Sitten näin hänet esiintymässä katsellessani Oscareita ja rohkaistuin kirjoittamaan hänelle. Lopputulos on tässä: eeppinen power-balladi Fade to Grey jota maailma ja The 69 Eyes tarvitsivat!

– Diane Warrenin taian sanotaan usein olevan siinä, että hänen kappaleensa puhuvat esittäjilleen kuin hän tietäisi, mitä heidän elämässään on meneillään. Niin tekee myös Fade to Grey. Kun kuulin sen demoversion ensimmäistä kertaa, se tuntui kuin suoraan omasta elämästäni otetulta!

Video katsottavissa alla.

 

Lisää luettavaa