The Haunted ja Spiritual Beggars Jalometalliin, ikäraja ensi kesänä K-18

Ensi vuonna kuukautta totuttua aiemmin, siis 8.–9. heinäkuuta mesottava, 15-vuotisjuhliaan viettävä Oulun Jalometalli kertoo kiinnittäneensä edellisviikon At the Gatesin kavereiksi kaksi muuta ruotsalaispoppoota.

Ensimmäinen näistä on mainittuun vahvasti linkittyvä The Haunted (kuvassa), toinen taas Carcassista ja Arch Enemystä tutun Michael Amottin retrorockyhtye Spiritual Beggars.

Jalometalli kertoo paljastavansa lisää esiintyjiä vielä ennen joulua ja tiedottaa samaan syssyyn, että ensi kesän soittojuhla on kokonaan K-18-hommia.

– Olemme pitkään seuranneet alaikäisten lipunmyynnin kehitystä. Määrät ovat romahtaneet viidessä vuodessa muutamista sadoista vain muutamiin kymmeniin. Myös tapahtuman ikärajattomuudesta aiheutuvat kulut ovat nousseet niin suuriksi, etteivät ne eivät ole enää puolusteltavissa. Ikärajamuutoksen myötä pystymme nyt rakentamaan entistäkin viihtyisämmän festivaalialueen, joka palvelee paremmin metallimusiikista nauttivaa yleisöä, promoottori Marco Järvenpää kommentoi.

Jalometallin erikoishintaiset liput ovat myynnissä parhaillaan. Hinta on 83,50 euroa jouluaattoon asti, sen jälkeen lipusta saa pulittaa 99,50 euroa.