The past is alive! – Emperor, Enslaved ja Mayhem vetäytyvät legendaariselle Grieghallen-studiolle soittamaan erityisen festari-iltaman

Ensi kesän Beyond the Gates -tapahtuma tarjoilee melkoista äärimetallimannaa.

21.08.2020

Emperorin In the Nightside Eclipse, Mayhemin De Mysteriis dom Sathanas ja Enslavedin Vikingligr veldi ovat kaikki norjalaisen black metalin merkkiteoksia.

Yhdistävä tekijä albumeilla on, että kaikki ovat bändien debyyttejä, ja ne ilmestyivät samana vuonna, 1994. Jokainen kiekoista on myös taltioitu Eirik ”Pytten” Hundvinin Grieghallen-studiolla, jonne yhtyeet palaavat 7. elokuuta 2021.

Luvassa on erityinen keikkailta, jonka aikana Emperor soittaa tuotantoaan lähinnä Grieghallen-ajoilta, ja sekä Mayhem että Enslaved vetävät debyyttinsä läpi kokonaan.

”Mitä olimme vailla kokemuksesta korvautui tuohon aikaan nuoruuden innolla ja halulla luoda jotain kompromissitonta ja mahtipontista”, Emperorin Ihsahn ja Samoth muistelevat.

”Pytten näki tämän kaiken, ja hänen kokemuksellaan ja uniikilla tavallaan kuunnella, hän kykeni toteuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla sen mitä me haimme. Vaikka olimme tuolloin teinejä, Pytten otti aina musiikillisen visiomme vakavasti ja järjesti äärimmäisen luovia päiviä ja öitä studiolla.”

Grieghallen-tapahtuma on osa Beyond the Gates -festivaaleja, jonka muita esiintyjiä ovat mm. Mercyful Fate, Opeth ja Sodom.

Tapahtuman lippuja voit väijyä täältä.

Lisää luettavaa