Therapy? pyysi tamperelaista coverbändiä itse keikoilleen lämppäriksi

24.10.2012

Harvoin käy niin, että bändi haluaa itseään coveroivan kokoonpanon omille keikoilleen lämppäriksi. Therapy? saapuu Helsinkiin ja Tampereelle tänä viikonloppuna, ja lämmittelijänä molemmissa kaupungeissa nähdään Potato Junkies plays Therapy? -kokoonpano. Mistä on kyse?

Kaikki juontaa vuoteen 2006, jolloin edesmenneelle Bloodpit-bändille tarjottiin keikkaa Tampereen Vastavirta-klubilla. Bändi oli tuolloin keikkatauolla, mutta kitaristi Paavo Pekkonen, kova Therapy?-fani, otti tilanteen haltuun.

– Sanoin että kasaan jonkun bändin ja tulen soittamaan vanhoja Therapy?-biisejä, Pekkonen kertoo.

Potato Junkies -nimellä vedetylle keikalle saapui lopulta Therapy?-faneja ympäri Suomea. Keikka kuvattiin ja keikan jälkeen Pekkoselta kysyttiin, saako videon lähettää bändille. Sehän passasi.

Therapy?-leirissä tamperelaisten coverointia arvostettiin kovasti ja syntyi idea lämppärikeikoista, kunhan bändi saapuisi Suomeen omille klubikeikoille. Vuosia on kulunut ja Therapy? vieraillut Suomessa parilla festarikeikalla, mutta nyt yhteiskeikat vihdoin toteutuvat. Potato Junkiesiin kuuluvat Pekkosen (nyk. mm. Jupi7er) lisäksi niin ikään Bloodpitissä aikoinaan vaikuttaneet Alarik Valamo (nyk. mm. Jalava) ja Matthau Mikojan sekä Day Elevenistä tuttu Janne Pajari.

Jako on sellainen, että Potato Junkies soittaa vanhoja biisejä, kun pääbändi keskittyy tuoreempaan ja tunnetumpaan materiaaliin.

Keikat:

Pe 26.10.2012 Helsinki, Tavastia
Liput alk. 31,50 €, K-18
La 27.10.2012 Tampere, Pakkahuone
Liput alk. 28,50 €, K-18

Lisää luettavaa