”Tiedän, että asiasta oli puhetta…” – Megadeth-basisti kertoo olleensa ehdolla Metallicaan Jason Newstedin korvaajaksi

David Ellefson on väitetysti ollut peräti kahdesti ehdolla Metallican bassottelijaksi.

01.01.2019

Heavy metalin historia saattaisi näyttää hyvinkin erilaisemmalta, mikäli Megadethin pitkäaikainen basisti David Ellefson olisi joskus liittynyt Metallicaan. Tuoreiden haastattelujen perusteella näin olisi nimittäin saattanut käydäkin – eikä edes kerran vaan peräti kahdesti.

Ellefson muisteli itse The Metal Voicen haastattelussa (video yllä) olleensa ehdolla Jason Newstedin korvaajaksi tämän erottua hevijätin riveistä tammikuussa 2001. Kiinnostusta pestiin ei kysytty häneltä suoraan, mutta siitä käytiin kuitenkin keskusteluja kulisseissa.

”Tiedän, että he harkitsivat minua ja että Lars [Ulrich, Metallican rumpali] ja Dave [Mustaine, Megadeth-nokkamies] keskustelivat siitä, kun [Metallica] kokosi listaa varteenotettavista ehdokkaista. Mutta ollakseni rehellinen… Metallica on mahtava, olen fani ja hyvä ystävä ja autan heitä millä tavalla vain, mutta… He tekivät kuitenkin oikean päätöksen niihin aikoihin, kun Megadeth hajosi vuonna 2002″, Ellefson muistelee.

Dave Mustaine puolestaan kertoi vuonna 2011 Metallican harkinneen Ellefsonia riveihinsä jo 80-luvulla – tarkalleen ottaen sen jälkeen, kun Cliff Burton menehtyi vuonna 1986. Metallicasta aikoinaan potkut saanut Mustaine sanoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen, ettei valinta lopulta kohdistunut Ellefsoniin.

”En halunnut menettää basistiani enkä todellakaan halunnut saada lisää syytä olla vihainen. Luoja tietää, että minulla oli jo syyni, vaikkakin kaikki niistä ei ollut todellisia ja moni niistä oli itseaiheutettuja”, Mustaine muisteli tuolloin CBS:n haastattelussa.

”Olisin varmasti ottanut sen hyvin raskaasti, jos niin olisi käynyt. Onnekseni luulen, että jätkät ottivat tämän huomioon ja tuumasivat, että parempi etsiä joku muu.”

Lisää luettavaa