Tomi Joutsenen Sinisthra-orkesteri palaa levytyskantaan 15 vuoden tauon jälkeen

"Koska on tärkeää takoa kun rauta on kuumaa, tyrkätään uutta putkeen näinkin tiukalla tahdilla."

20.03.2020

Amorphis-yhtyeen keulahahmo Tomi Joutsenen vanha yhtye, Nevergreenistä nimensä Sinisthraksi muuttanut lohjalaispoppoo julkaisee toukokuussa seuraajan vuoden 2005 debyyttilevylleen Last of the Stories of Long Past Glories.  Rockshots Recordsin kautta julkaistava kakkoslevy on nimeltään The Broad and Beaten Way, joka on saanut nimensä ja inspiraationsa John Miltonin runoelmasta vuodelta 1667.

”Ottihan se aikansa, mutta nyt taitaa maaliviiva häämöttää ja voi viimeinkin olla melko helpottuneissa tunnelmissa. Edellinen levy ilmestyi 15 vuotta sitten, ja koska on tärkeää takoa kun rauta on kuumaa, tyrkätään uutta putkeen näinkin tiukalla tahdilla”, veistelee rumpali Erkki Virta.

”Totta puhuen se rauta taisi jo pikkuisen päästä jäähtymään, joten myös tämä takominen on osoittautunut hieman odotettua vaivalloisemmaksi. Tulevan albumin kappaleet sävellettiin aika pian esikoisen jälkeen, ja äänityksetkin ehdittiin aloittaa jo vuonna 2008, mutta hommat tyssäsivät alkumetreillä muun muassa julkaisijan puutteeseen. Aikaa on myös vierähtänyt muissakin touhuissa, Tomi kun oli ja on edelleen kiireinen vuodesta toiseen Amorphis-kuvioissa, ja muutkin jäsenet ovat julkaisseet levyjä muun muassa The Puritan, Rottendawn ja Corpse Molester Cult -yhtyeiden kanssa.”

Uutta levyä odotellessa voi ottaa kuunteluun Last of the Stories of Long Past Glories -debyytin, joka on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla yleisimmissä digipalveluissa kuten Spotifyssa.

YouTube video

Lisää luettavaa