Tony Iommi: Black Sabbathin kiertueelle lähteminen Bill Wardin kanssa ilman tuuraajaa ”liian iso riski” – rumpali älähti väitteistä

Sabbath päätti viimeisen kiertueensa helmikuussa, mutta Bill Wardin poissaolosta jaksetaan yhä vääntää peistä.

21.08.2017

Heavy metal -legenda Black Sabbath äänitti viimeiseksi jääneen (?) pitkäsoittonsa 13 ilman alkuperäistä rumpaliaan Bill Wardia ja lähti myöhemmin myös viimeiselle pitkälle kiertueelle korvaavan rumpalin kanssa. Syitä siihen, miksi alkuperäisnelikkoa ei nähty enää kokonaan yhdessä, on ruodittu puolin ja toisin jo pitkään – eikä väännölle näytä vieläkään tulevan loppua.

Tony Iommi antoi lausuntoja Wardin poissaolosta viimeksi uuden kokoelmapaketin julkistustilaisuudessa. Loudwire uutisoi Iommin kertoneen, että muut olisivat halunneet Wardin mukaan kiertueelle, mutta Ward ei olisi suostunut muiden vaatimuksiin siitä, että mukaan olisi otettu myös tuuraajarumpali varmuuden vuoksi.

”Luulen, ettei hän ehkä täysin ymmärtänyt, miten rankkaa se olisi ollut. Siksi halusimme ottaa mukaan toisen rumpalin, jos hän olisi vaikka joutunut jättämään muutaman keikan väliin. On liian iso riski lähteä kiertueelle, jos Bill joutuu nostamaan kädet pystyyn ja joudumme perumaan 70 000 hengen keikkoja. Se ei ole reilua faneille eikä se ole reilua hänelle”, Iommi sanoo. ja lisää olevansa pettynyt, ettei Ward tullut mukaan edes viimeisille keikoille.

”Se on melko hölmöä, koska riidoille ei ole mitään syytä. Olisi ollut mahtavaa, jos hän olisi ollut mukana vaikka vain muutamilla keikoilla.”

Bill Ward on esittänyt oman kannanottonsa Facebook-sivuillaan näihin Iommin viimeaikaisiin kommentteihin. Ward on tyrmistynyt siitä, miten Iommi vähättelee heidän erimielisyyksiään ja varsinkin väitteitä, ettei Wardilla ollut oikeaa syytä jäädä pois. Hän myös poissulki yksittäiset keikat, koska se olisi ollut elitististä.

”Olen joutunut useasti puolustelemaan sitä, etten soittanut edes muutamilla keikoilla, vararumpalin kanssa tai ilman. En olisi koskaan voinut tehdä niin kaikille niille faneille, joilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä juuri tuolle keikalle”, Ward toteaa.

Hän myös viittaa kintaalla Iommin väitteille, ettei Wardin terveys olisi kestänyt niin rankkaa kiertämistä – tai ettei Ward olisi muka käsittänyt, miten rankkaa kiertäminen olisi ollut.

”Minähän olen aikanani asettanut riman fyysisesti ja soitannollisesti metallimusiikissa, silloin ja nyt. Iommin kommentit ovat todella vähätteleviä, itsekeskeisiä eivätkä pidä millään tasolla paikkansa. Minähän soitin Ozzfesteilla ja kaikilla kiertueilla reunionin jälkeen.”

”Kannattaa pitää mielessä, että he tekivät yhden kiertueen ilman minua, luultavasti vain nähdäkseen, toimisiko homma ilman minua. Olen pahoillani enkä sano tätä ilkeyttäni, mutta se oli heidän pelkonsa, epäluottamuksensa ja järkeilynsä, jonka vuoksi reunion-kiertueella ja sen jälkeisillä mukanamme oli vararumpali.”

”Jouduin jättämään Euroopan-kiertueen väliin elämäni ainoan sydänkohtauksen vuoksi vuonna 1998. Ymmärrän, että silloin oli syytä turvata yhtyeen toiminta fanien, promoottorien ja muiden asiaan liittyvien tahojen vuoksi. Ozzyn mielestä on surullista, etten hyväksynyt tätä tilannetta. Mitä tilannetta? Mitä minun olisi pitänyt hyväksyä, jos tunnen itseni innostuneeksi, itsevarmaksi ja voimakkaaksi? Hyväksyä, että olen sairas enkä voi soittaa? Sellaista tilannetta ei ollut, ei silloin eikä tänään.”

Black Sabbathin viimeisillä keikoilla kuvattu konserttielokuva The End of the End nähdään ainutkertaisena elokuvateatterinäytöksenä 28. syyskuuta maailmanlaajuisesti. Suomessa spektaakkelia pääsee seuraamaan muun muassa valikoiduissa Finnkinon elokuvateattereissa.

Lisää luettavaa