Tony Iommista Tony Martin ansaitsee enemmän kunniaa Black Sabbath -ajoistaan – ”Hän on jäänyt Ozzyn ja Dion varjoon”

Tony Martinin aikakauden levyistä on tulossa myös uusintapainoksia, lupaa Iommi.

30.03.2021

Black Sabbath on julkaissut viime aikoina runsaasti uusintapainoksia ja settejä eri laulajiensa aikakausilta. Tähän saakka julkaisuissa ollaan luonnollisesti keskitytty lähinnä Ozzy Osbournen ja Ronnie James Dion aikakausiin, mutta tuoreessa Full Metal Jackien haastattelussa kitaristi Tony Iommi paljastaa, ettei muitakaan laulajia ole suinkaan unohdettu.

”Minulla on arkistoissa runsain mitoin äänitettyä tavaraa, jota ei ole koskaan julkaistu. Haluaisin käydä ne läpi ja julkaista ne [osana uusintapainoksia]. Käymme nyt läpi näitä [Dion aikaisia] levyjä, sitten on tulossa vielä Tony Martinin boksisetti ja kenties jotain juttuja Ian Gillanin ajalta”, Iommi paljastaa.

Varsinkin Sabbathin keulilla vuosina 1987-1991 ja uudelleen 1993-1997 toiminut Tony Martin ansaitsee Iommin mukaan tulla nostetuksi valokeilaan, kunhan aika on kypsä.

”Vuosien saatossa hän on jäänyt Ozzyn ja Dion varjoon, mikä on valitettavaa. Vielä tulee aika, kun julkaisemme setin, johon on koottu Martinin levyt ja paljon hyviä ylijäämä-äänityksiä. Osa on jo miksattu ja odottamassa julkaisua, mutta meidän pitää odottaa, että ajoitus on oikea. Emme voi julkaista kaikkia näitä [eri laulajien] levyjä samaan aikaan, se aiheuttaisi vain hämmennystä.”

Lisää luettavaa