Tony Martin muistelee aikaansa Black Sabbathissa: ”Yhtye oli pohjamudissa ja mukaan lähteminen oli todellinen haaste”

Laulaja on ylpeä siitä, miten he saivat nostettua Sabbathin takaisin jaloilleen ja kohti vuoden 1997 reunionia.

29.04.2019

Black Sabbathin Headless Cross -albumin julkaisusta tuli viime viikolla kuluneeksi tasan 30 vuotta. Ultimate-Guitar -sivusto julkaisi merkkipäivän kunniaksi pitkän artikkelin, jossa käytiin läpi pääjehu Tony Iommin sekä laulaja Tony Martinin yhteistyötä ja laulajan aikaa Sabbathin riveissä.

Kun Ultimate-Guitar jakoi artikkelin Facebook-sivuillaan, Martin itse kävi kommentoimassa ja kiittämässä jutusta. Laulaja kertoi kommentissaan myös omista tuntemuksistaan ja muisteli, millaista oli hypätä mukaan legendaarisen yhtyeen matkaan ja täyttää hänen edeltäjiensä (muun muassa Ozzy Osbourne, Ronnie James Dio, Ian Gillan ja Glenn Hughes) suuret saappaat.

”Aika, jolloin olin mukana, tuli sen jälkeen, kun bändi oli kaluttu loppuun niin taloudellisesti ja maantieteellisesti kuin uskottavuudesta. Bändissä oli käynyt kokeilemassa viisi laulajaa jo ennen minuakin! Yhtye oli pohjamudissa ja mukaan lähteminen oli todellinen haaste!” Martin kirjoittaa.

”Onnistuimme valloittamaan ne alueet, jotka eivät olleet bändin vahvimpia. Avasimme ovet Venäjälle, Aasiaan sekä Eurooppaan paikoissa, joissa Sabbath ei ollut aiemmin käynyt. Itäblokki avautui, samoin Etelä-Amerikka ja Korea. Paiskimme hurjasti töitä saadaksemme jälleen nimeä ja teimme hienoja teoksia. Headless Cross oli sikälikin merkittävä, että [rumpali] Cozy Powell oli mukana, se oli suuri kunnia. Saimme bändin siihen pisteeseen, jossa alkuperäisten jäsenten paluu oli ainoa tie eteenpäin!”

”Kiitos, että kunnioitatte tätä aikakautta, sillä se oli erittäin merkittävä bändin historiassa”, Martin kiittää.

Tony Martin vaikutti Black Sabbathissa vuosina 1987-1991 sekä 1993-1997, jonka jälkeen yhtye palasi alkuperäiskokoonpanoonsa. Hän oli mukana viidellä Sabbathin studioalbumilla – The Eternal Idol (1987), Headless Cross (1989), Tyr (1990), Cross Purposes (1994) ja Forbidden (1995) – sekä yhdellä livelevyllä.

Lisää luettavaa