Tool-nokkamies sairasti keväällä koronan – ”Keuhkoni ovat yhä vaurioituneet”

Koronan jälkitaudit piinaavat Maynard James Keenania yhä.

15.10.2020

Toolista, A Perfect Circlestä ja Pusciferista tuttu Maynard James Keenan paljastaa tuoreessa AZ Centralin haastattelussa sairastuneensa koronaan helmikuun lopussa ja kärsivänsä jälki- ja sivuoireista edelleen. Asia nousi esille, kun Maynardilta kysyttiin, onko hänellä ollut paljon keikkailevana artistina vaikeuksia sopeutua korona-aikaan.

”No, en ole mikään herkkä kukka, joten teen vaadittavat muutokset. ’Okei, emme voi tehdä näin. Mitä voimme tehdä? Käytämmekö tämän tilaisuuden ottaa askel kauemmas ja tarkastella asioita uudella tavalla?’ Se oli ihan okei. Minähän olin siinä kohtaa vielä toipumassa covidista, jonka sain helmikuussa. Ja edelleen kärsin jälkitaudeista. Se oli aika rumaa touhua. Selvisin siitä, mutta se ei ollut mukavaa”, Maynard paljastaa.

”En halunnut kuuluttaa asiaa ympäriinsä. Mutta se on todellinen juttu ja sen jälkitaudit ovat kovia. Olen joutunut käymään läpi kovia lääkityksiä saadakseni ne kuriin. Yskin edelleen ja keuhkoni ovat yhä vaurioituneet. Moni ystävistäni sairastui myös. Eikä edes mitenkään vanhat vaan nuoret, hyvässä kunnossa olleet saivat sen myös. Ja hekin kärsivät yhä joistain oireista. Olen menettänyt muutamia läheisiänikin.”

Maynard sanoo saavansa edelleen esimerkiksi voimakkaita yskimiskohtauksia muutaman päivän välein. Hän sai lisäksi tulehdukset ranteisiin ja käsiinsä, mistä tämä on vasta hiljattain päässyt eroon.

”Kehossani tapahtui autoimmuunihyökkäys joka ilmeni nivelreuman kaltaisesti. Mitä olen ymmärtänyt, niin virus hyökkää todella outoihin ja satunnaisiin kohtiin. Sen minä sain asiasta irti.”

Maynard James Keenan toteaa myös, ettei voi ymmärtää niitä, jotka eivät välitä koronarajoituksista ja turvamääräyksistä tai suoranaisesti vastustavat ja rikkovat niitä tahallaan. Hän ei käsitä, millä lailla maskin pitäminen toisten ihmisten pelastamiseksi rikkoo kansalaisoikeuksia. Mutta hän ei myöskään ymmärrä niitä, jotka hyökkäävät verisesti sellaisten kimppuun, jotka eivät maskia käytä.

”Kuvittelin, että kenties karanteenin myötä ihmiset alkaisivat arvottaa asioita uudelleen ja auttaisi heitä miettimään, miten voisimme rakentaa tappelemisen sijaan”, Maynard toteaa.

”Käytämmehän me turvavöitäkin. Emme saa enää tupakoida junissa, lentokoneissa, takseissa tai ravintoloissa enää. Siihen on syynsä. Minusta tuntuu välillä, että ihmisillä on jokin kumma käsitys, että henkilökohtainen vapaus tarkoittaa sitä, että voit kävellä jonkun kotiin ja ulostaa heidän ruokalautaselleen tai huutaa rivouksia heidän isoäidilleen. Ei se ole vapautta. Vapautta on mahdollisuus elää elämäntapaasi ja tavoitella jotain haluamaasi perheesi ja tulevaisuutesi vuoksi. Ja sen vapauden mukana tulee vastuu huolehtia itsestään, naapuristaan, läheisistään, kaikista. Sen vapauden mukana tulee joitain kompromisseja enkä käsitä, mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää.”

”Minullakin on ystäviä, jotka ovat eri mieltä ja käymme asioista sivistynyttä keskustelua. Niin kuuluisi tehdä. Me molemmat haluamme lopulta sitä, mikä on parhaaksi kaikille ja jos emme ole jostain aspektista samaa mieltä, keskustelemme siitä. Jos tavoitteemme on lopulta sama, meidän täytyy osata katsoa sitä eri näkökulmista.”

Lisää luettavaa