Tunnelmametalliyhtye suuntaa progressiivisemmille vesille – ensinäytössä Alase-yhtyeen scifi-henkinen Jäljet-video

Jäljet on bändin ensimmäinen singlelohkaisu sitten viimevuotisen debyyttilevyn.

04.08.2020

Ennen viime kesänä julkaistua debyyttipitkäsoittoa tunnelmametalliyhtye Alasen työskentelytapaan kuului julkaista biisi kerrallaan sitä mukaa kun niitä syntyi. Yhtye palaa nyt takaisin vanhan julkaisumalliin lykkäämällä ilmoille uuden singlen Jäljet, jonka virallinen julkaisupäivä on 5. elokuuta. Kappale esittelee samalla bändin progressiivisempaan suuntaan mennyttä ilmaisua.

Inferno tarjoaa nyt kappaleeseen tehdyn musiikkivideon ensiesityksen. Scifi-henkisen ja tarinallisen videon on toteuttanut Vesa Ranta ja sitä on kuvattu ympäri Pohjois-Suomea Pudasjärveä ja Kainuuta myöten.

”Kappale sai alkunsa jo viime kesänä ja se oli pitkään pöytälaatikossa, kunnes helmikuussa aloimme jamittelemaan sitä treeniksellä. Ennen Alase-kappaleet on syntyneet alusta loppuun täysin etänä, jokainen vuorollaan osuutensa tarjoten. Tosin lopullinen versio kappaleesta äänitettiin nytkin tuohon tapaan. Jäljet on hyvää esimakua entistä progressiivisemmasta ja riffittelevämmästä uudesta Alasesta. Nautin kun pääsen louhimaan kitaralla oikein kunnolla, mutta en missään nimessä halua poistaa kauniimpia ja tunnelmallisia osuuksia sekä ambient-elementtejä soundistamme”, kommentoi kitaristi Janne Lunnas.

Lisää luettavaa