Turisas kiertää Suomea uusitulla liveilmeellään ja Barren Earth rinnallaan

03.06.2015

Festaritkin ovat vielä edessä, kun almanakan syyssivuja jo täytetään. Turisas lähtee mittavalle syyskiertueelle pitkin poikin kotimaatamme kera Barren Earthin. Hätäisimmät voivat kelata alas katsomaan kiertuepäiviä sillä aikaa kun vaihdamme kuulumiset Turisas-pomon kanssa.

Mathias Nygård, mitä on lupa odottaa?

”Uusimme juuri kevään Euroopan-kiertueelle koko liveshow’n. Sekä visuaalinen look että settilista rakennettiin kokonaan uusiksi pohjautuen Stand Up And Fight -albumin Bysantti-teemaan. Emme tällä kiertueella varsinaisesti promotoi mitään yksittäistä julkaisua, joten keikoilla kuullaan biisejä tasaisesti kaikilta levyiltä ja olemme me muutamia unohdettuja helmiäkin mukaan nostaneet. Tästä tulee mahtava kiertue ja kaikkia yllätyksiä en voi tietenkään paljastaa!”

”Keikat Suomessa ovat aina olleet hyviä, mutta harmittavan vähän ja harvakseltaan niitä on kertynyt. Nyt sitten päätettiin että ottaa kunnolla takaisin ja käydä kaikkialla. Me olemme itse aina virnuilleet suomibändien ’kahden kuukauden kiertueille’, joissa käydään viikonloppuisin vetämässä pari keikkaa ja välissä kotiin omaan sänkyyn viikoksi lepäilemään. Nyt teemme sitten itse niin – eipähän jää kenellekään syytä jättää tulematta viikonpäivään vedoten.”

Miten kiertuekumppaniksi valikoitui Barren Earth?

”Barren Earthin saaminen mukaan muotoutui itselleni pieneksi henkilökohtaiseksi missioksi. Markon kanssa ollaan Moonsorrow-yhteyksistä tunnettu jostakin vuosituhannen vaihteen tienoilta, muut tulivat sitten tutuksi yhteisen treeniksen kautta vuosikymmentä myöhemmin. Vaikka useampi vuosi samassa pikku kopissa toimittiin, niin minun piti mennä Japaniin löytääkseni Barren Earthin musiikin. Kävi nimittäin niin, että pari vuotta sitten siellä keikalla ollessamme paikallisen levy-yhtiömme edustaja löi minulle käteen nipun levyjä, joista yhtenä joukossa The Devil’s Resolve. Vasta myöhemmin kotiin tultuani päätin tsekata millaista kamaa silloin jo ex-kämppiksemme veivasivat ja sehän iski ja kovaa!”

”Uusi albumi on vaatinut vähän enemmän sulattelua, mutta hitaasti aukeavien albumien ystävänä se ei ole mikään ongelma – päinvastoin. Innolla odotan Barrenin tulevia keikkoja itsekin.”

”Nyttemminhän Kasper on ollut meillä livekeyboardistina jo toista vuotta. Aika uskomatonta ajatella että muusikko, joka on soittanut ja säveltänyt meidän uraan ehkä eniten vaikuttaneella yksittäisellä albumilla, Amoprhiksen Tales from the Thousand Lakesilla, soittaa nyt mun bändissä!”

Turisas + Barren Earth
Liput tulevat ennakkomyyntiin perjantaina 5.6.2015.

Pe 13.11.2015 Turku, Klubi
La 14.11.2015 Helsinki, Tavastia
Pe 20.11.2015 Oulu, 45 Special
La 21.11.2015 Jyväskylä, Lutakko
Pe 27.11.2015 Kouvola, House of Rock
La 28.11.2015 Järvenpää, Blackpool
Pe 4.12.2015 Joensuu, Kerubi
La 5.12.2015 Tampere, Pakkahuone
Pe 11.12.2015 Lahti, Finlandia-klubi
Pe 18.12.2015 Hämeenlinna, Verkatehdas
La 19.12.2015 Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Lisää luettavaa