Tuskaa juhlistetaan Ville Juurikkalan HIM-valokuvanäyttelyllä – kuvien tapahtumat ovat vasta tulossa

25.05.2017

Helsingin taidemuseo, Tiketti Galleria ja Tuska toteuttavat valokuvaprojektin, jossa rockvalokuvaaja Ville Juurikkala seuraa HIM-yhtyeen valmistautumista jäähyväiskiertueelleen. Erityisen ainutlaatuisen näyttelystä tekee se, että kuvat ovat ennennäkemättömiä sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä kuvien tapahtumat ovat vasta tulossa, avaa Juurikkala.

”Aloitan bändin kuvaamisen tällä viikolla ja viimeiset ruudut otetaan vasta muutamaa päivää ennen avajaisia”, Juurikkala kertoo lyhyesti näyttelyn perusideasta.

”Mä aloitin kuvaamaan HIM-yhtyettä toistakymmentä vuotta sitten. Vaikka mä oon tässä välissä kuvannut monia ulkomaisia artisteja, joiden levymyynnit voivat olla jopa 10-kertaisia HIMiin verrattuna, heillä ei silti ole mun mielestä aivan samaa karismaa. Juuri tän takia mä olen omasta mielestäni tehnyt vanhoista kuvistani parhaat HIMin kanssa. Tätä samaa kertoo myös kaikki näyttelyissä ja muualla saamani katsojien palaute. Päätimme silti Ville Valon kanssa, että emme lähde rakentamaan näyttelyä pohjaten vanhaan. Tärkeintä on se mitä on tässä ja nyt.”

Tennispalatsissa Helsingin taidemuseon HAM-kulmaan kesäkuun aikana syntyvän HIM: Right Here In My Eyes -näyttelyn lisäksi 20-vuotiasta Tuska-festivaalia juhlistetaan Tiketti Galleriassa Juurikkalan ottamilla kuvilla Tuskan esiintyjistä. Mukana on otoksia muun muassa Amorphisista, Apocalypticasta ja Sonata Arcticasta.

”Apocalyptican kuvat kuukauden takaisista Perttu Kivilaakson häistä näyttävät valoisampaa ja eloisampaa puolta tummasta kuvastosta tunnetusta hevibändistä. Ja Amorphiksen uuden kokoonpanon promokuvat ovat myöskin aivan uunituoretta kuvasatoa. Kaikenkaikkiaan kyseessä on tuorein ja ainutlaatuisin näyttelykokonaisuus, jonka mä oon tehnyt”, Juurikkala toteaa.

Lisää luettavaa