U.D.O.-basisti lähtee yhtyeestä 22 vuoden palveluksen jälkeen

Fitty Wienhold kertoi asiasta Youtubessa julkaisemallaan videolla.

20.09.2018

U.D.O.-yhtyeen pitkäaikainen basisti Fitty Wienhold jättää bändin. Wienhold kertoi asiasta omalla Youtube-kanavallaan julkaisemallaan videolla, jolla tämä lähettää myös henkilökohtaiset terveiset kaikille bändin jäsenille sekä faneilleen.

”Oltuani 22 vuotta Udon [Dirkschneider, laulaja] ystävä ja U.D.O.-yhtyeen basisti, biisintekijä, motivaattori ja vaikka mitä, olen päättänyt ottaa uuden suunnan elämässäni ja lähteä bändistä. En kuitenkaan jätä U.D.O.-perhettä, joka on paljon enemmän kuin vain bisnestä. Olen käytettävissä, kun tarvitaan – säveltäjänä, ystävänä, neuvonantajana, minä vaan”, Wienhold kertoo.

Wienhold soittaa viimeisen keikkansa bändin riveissä ensi kuussa Espanjan Palma de Mallorcalla. Hiljattain viimeisimmän Steelfactory-albuminsa julkaissut yhtye tulee jatkamaan eteenpäin ilman Wienholdia.

”U.D.O. jatkaa niin kauan kuin Udo on hengissä. Maailmassa ei ole enää montaa hänen kaltaistaan – kenties ei ainoatakaan – eikä hän tule koskaan pettämään teitä, ei koskaan. Joten nauttikaa kaikista keikoista ja jokaisesta hetkestä, jonka saatte viettää hänen kanssaan.”

Entinen Accept-laulaja Udo perusti U.D.O.-yhtyeen vuonna 1986. Bändi jäi tauolle 1992 Udon palatessa hetkeksi Acceptin riveihin, mutta aktivoitui jälleen 1996. Tuolloin bändiin liittyi myös entinen Bullet-basisti Wienhold, joka on seisonut Udon rinnalla siitä lähtien, vaikka muu miehistö onkin vaihtunut melko tiuhaan.

Varsinkin bändin toisen kitaristin tontilla on viime aikoina käynyt muutosten tuulia. Beast in Blackiin siirtynyt Kasperi Heikkinen soitti bändissä vuosina 2013-2017 ja hänet korvannut Bill Hudson jätti bändin reilun vuoden pestin jälkeen. Udo kommentoi kitaristien eroamisia hiljattain toteamalla, etteivät nämä olleet ”joukkuepelaajia”. Sekä Heikkinen että Hudson ovat kuitanneet Udon puheet potaskana.

Lisää luettavaa