Unohdettuja syntymäpäiviä, uikuttavaa itseinhoa ja päihteiden varjopuolia – ennakkokuuntelussa Caskets Open

30.01.2017

Caskets Open julkaisee 4. helmikuuta kolmannen albuminsa. Follow Nothing juhlistaa helsinkiläisen doom-trion kymmenvuotista taivalta, ja Inferno osallistuu pirskeisiin tarjoamalla koko levyn kuunneltavaksi ennakkoon.

Säästeliäästi keikkaileva yhtye nousee albumin ilmestymispäivänä Helsingin Kuudennen linjan lavalle. Emme tiedä onko paikan päällä tarjolla synttärikakkua, mutta puhkukaamme varuiksi kymmenen virtuaalikynttilää pimeäksi play-nappia painamalla. Soittimen alta löytyvät basisti-laulaja Timo Ketolan ja rumpali Pyry Ojalan kommentit kipaleista.

Birthday

Pyry: – Tässä on mielestäni selkeästi uudenlaista kulmaa Caskets Openiin. Tämä kulki pitkään työnimellä Melvins-biisi. Teksti kertoo syntymäpäivän unohtamisesta.

Timo: – Ehkä levyn oudoin biisi. Siksi heti ekana.

Fetish

Timo: – Tässä taas rymistellään humalaisen kiimassa – mies lerpahtaa röyhkeästä itsevarmuudesta ja alistamisesta vuorostaan alistumiseen ja uikuttavaan itseinhoon. Vanhin kappale levymateriaalista, varmaan pari vuotta ollut jo livebiisinä.

Truck in the Mist

Timo: – Murhafantasia pikkupaikkakunnalla. Kulki jonkun aikaa ilman päämelodiaa mutta Antin (Ronkainen, kitara) kynästä tuli tuo muheva Paradise Lost -leadi. Ehkä eeppisin ja ”kevein” biisi tällä levyllä.

The Eater

Pyry: – Taidettiin jossain vihjaista, että levyllä on taivasalla nauhoitettuja elementtejä. Eater on hyvin kolkko ja pelkistetty kappale, mutta muun muassa tähän niitä on piilotettu.

Timo: – Viimeisenä tehty kappale, kuukausi pari ennen studiota. Levyn kannen tuohipiru laulaa tässä.

Dark Left Behind

Pyry: – Loppuosa on ehkä bändin sikamaisimpia riffejä koskaan? Äänittäjä palvoi Revengeä tehdessään kaikuja.

Timo: – Lyriikoissa ihmissuhdeluhistumisia kertaa kolme. Iskuissa mäjähtää öljysäiliö.

Desert Trees

Timo: – Päihteidenkäytön varjopuolia, vainoharhoja ja ahdistusta. Biisissä ryömitään yhden riffin psykoottisessa tunnelmassa pitkin asunnon seiniä.

Lisää luettavaa