Uudet metallibändit kuulostavat kaikki samalta, sanoo Mudvayne- ja Hellyeah-nokkamies – ”Musiikissa on kyse yksilöllisyydestä”

Chad Gray ylistää aikalaisiaan siitä, etteivät he kopioineet toinen toisiaan vaan jokaisella oli oma identiteetti.

15.01.2024

Muun muassa Mudvayne– ja Hellyeah-yhtyeistä tuttu Chad Gray harmittelee tuoreessa The Underground Australian haastattelussa sitä, ettei tämän päivän metallibändeillä ole hänen mielestään omaa ilmettä vaan kaikki kuulostavat toistensa kopioilta.

”Minun ei varmaan pitäisi sanoa tätä, mutta ihan sama. Minä olen minä ja minulla on sanottavaa, joten sanon tämän silti: Luoja siunatkoon uusia bändejä, mutta minulle kaikki uusi musiikki kuulostaa samalta. Kaikki muistuttavat toisiaan. Yksi bändi keksii jotain ja sadat muut bändit seuraavat perässä ja kuulostavat tismalleen samalta”, Gray tuumaa.

Gray lyö seuraavaksi ”ennen kaikki oli paremmin” -vaihteen silmään ja alkaa muistella aikoja, kun Mudvayne löi läpi 1990-luvun lopulla/vuosituhannen taitteessa ja millainen sen ajan musiikkiskene oli.

”Silloin tulivat Slipknot, Marilyn Manson, Papa Roach, Disturbed, Mudvayne, Drowning Pool… Näistä mainitsemistani yksikään ei kuulostanut toisiltaan. Siksi se oli mielestäni hyvin erityistä aikaa, koska jokainen toi pöytään jotain omaa”, Gray toteaa.

System of a Down ja kaikki nämä muut bändit olivat kaikki hyvin originelleja ja tekivät omaa juttuaan. Me esimerkiksi olimme hieman progressiivisempia kuin monet muut aikalaisemme ja teimme omaa juttuamme. Silloin tuli paljon vitun hyvää musaa ja bändit diggailivat sitä omaa juttuaan, kukaan ei seurannut toinen toistaan. Ehkä muutama bändi siellä täällä teki niin, mutta suurimmaksi osaksi bändit tekivät omaa juttuaan, venyttivät rajoja ja haastoivat kuulijaa. Siitähän tässä on kyse, eikö niin? Musiikissa on kyse yksilöllisyydestä.”

Lisää luettavaa