Uusi laulaja, uudet kujeet – ennakkokuuntelussa kotimaisen Anger Cellin ep

Ensi vuonna kymmenvuotisiaan juhliva riihimäkeläisbändi Anger Cell julkaisee 6. lokakuuta Bravery in Chaos -ep:n, joka tekee jatkoa vuonna 2012 ilmestyneelle A Fear Formidable -esikoiskokopitkälle.

Melodinen ja monipuolinen ep esittelee uuden keulakuvan, myös Neferionissa laulaneen Maija Saaren, jonka mukana yhtyeen kerrotaan saaneen lisää räväkkyyttä niin laulu- kuin sanoituspuolellekin.

Soittimen alla kappaleista kertovat kitaristit Vesa ”Wesleyer” Säkkinen ja Jani Vesanen, sekä laulaja Maija Saari.

Hammer Jacked Remedy:
säv: Vesanen, Säkkinen / san: Säkkinen

Wesleyer: – Ensimmäinen zipale kautta AC-historian minkä kirjoitimme soolokitaristin kanssa yhteistyönä. Lähtökohtana oli kummallakin muutama riffi ja melodia. Sulkeuduimme Janin kotistudioon ja aloimme jammailla. Biisin luonne muotoutui ruotsimetallin suuntaan ja saikin työnimen ”Herkät jätkät Ruotsista – HJR”. Biisi oli selkeästi lähtölaukaus nykylinjallemme ja sai mm. basistimme (Samppa Sallanniemi) toteamaan, että jos jätkät tällaista tekee viikonloppuna muutaman oluen voimalla, hän kantaa virvokkeita lisää, paljon lisää.

– Sanoitukset kirjoitin ajatuksen ”vaikeuksien kautta voittoon” -pohjalta. Tosin sillä mentaliteetilla, että tuskasta täytyy pitää, että asiat tekee vaikeimman kautta.

Phantom Pain:
säv: Vesanen / san: Säkkinen

J. Vesanen: – Kappale on ep:n vanhimmasta päästä oleva tuotos, joka on pääosin tehty jo ennen Maijan tuloa orkesteriin. Maijan saavuttua sitä kuitenkin alettiin vasta laulamaan, jolloin se hierottiin lopulliseen muotoonsa sooloineen ja liidikitaroineen. Kertosäkeen alkuperäisessä ideassa ei myöskään ollut puhtaita lauluja, mutta ne oli ehdottomasti saatava. Phantom sai tästä täysin uuden ilmeen, joka istui nykylinjaamme.

Wesleyer: – Tarina kertoo ”haamukivusta”, mutta mentaalipuolella. Tuntuu kuin jokin menetetty asia olisi sittenkin siinä vieressä. Tavoittelee, muttei saavuta. Omalla kerronnallaan tulkitsee menettämisen tuskasta. Spooky!

Rites of Passage:
säv: Vesanen / san: Saari

J. Vesanen: – Kappaleen synty alkoi aika perinteisesti olohuoneen sohvalla kalsarit jalassa kitaraa hyväillen, kunnes päässä alkoi soimaan kitaramelodia, jota lähdin viemään eteenpäin. Tein melodian pohjalle kompit ja aloin äänittämään ideaa narulle. Tästä syntyi biisin kertsi ja aloin vääntämään muuta biisiä siihen ympärille. Thrashiä oli luonnollisesti saatava mukaan ja tätä kautta Ritesiin syntyi myös tempovaihdos, joka tuo mielestäni mukavaa kontrastia biisiin. Loppuun hittinostatus ja se oli siinä! Melodisempi linja biisien tekoon tuli Maijan hienojen kliinilaulujen myötä ja tämäkin kappale sai tästä osansa.

M. Saari: – Se on aina hyvä merkki, että kappale ja etenkin sen kertsi tempaa ensikuulemalta laulamaan. Sanat kertsiin soljahtivat keskeneräisestä biisistä ikään kuin alitajuisesti. Meni hetki ennen kuin löysin sanat joita olin lähtenyt treeneissä tapailemaan. Hymähdin lukiessani tittelin. Rites of Passage sopi kuvaamaan tilannettani bändin uutena jäsenenä enemmän kuin osuvasti.

Bravery in Chaos:
säv: Säkkinen / san: Säkkinen

Wesleyer: – Julkaisun vanhin teos. Reilut kaksi vuotta sitten jammailimme rallia edellisen laulajan ja rumpalin kera. Biisi muutti matkalla hieman muotoaan, mutta perusrakenne pysyi samana. Ajatuksena oli, että loppuosa kappaleesta olisi kertosäettä ja siihen opethmaiset rynkytykset. Muuten kyseinen nimikkobiisi on tuulahdus bändin aiemmasta tuotannosta.

– Sanat ovat juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää. Kertovat rohkeudesta kaiken sekamelskan keskellä. Ehkä hieman sävyjä siitä kun ei oikein muutakaan voi, sitten nostetaan se kuuluisa ”talvisodan henki”, perkele!