Vahvasti mielipiteitä jakava Babymetal julkaisi uuden biisin – tiedottaa samalla kokoonpanomuutoksesta

Yuimetal jättää yhtyeen terveysongelmien vuoksi.

22.10.2018

Japanilainen, jyrkästi mielipiteitä puolesta ja vastaan jakava metallisensaatio Babymetal on julkaissut uuden kappaleen Starlight. Singlejulkaisun yhteydessä yhtye julkaisi myös tiedotteen, että bändin ydintrio pienenee duoksi: Yui Mizuno alias Yuimetal jättää yhtyeen vedoten terveysongelmiin, joiden vuoksi laulaja joutui jättämään kiertueen väliin jo aiemmin tänä vuonna.

Su-Metal [Suzuka Nakamoto], Moametal [Moa Kikuchi] sekä koko muu ryhmä odottivat ja valmistautuivat hänen paluuseen. Yuimetal teki kuitenkin päätöksen, ettei hän esiinny Babymetalin maailmankiertueella eikä hän ole enää osa bändi. Kiitämme häntä kaikesta ja toivotamme hyvää jatkoa ja onnea tuleviin koitoksiin”, kerrotaan yhtyeen tiedotteessa.

19-vuotias Yui Mizuno julkaisi aiheesta myös oman tiedotteensa. Metal Hammerin kääntämässä tiedotteessa Mizuno kiittää fanejaan sekä pahoittelee lähtönsä aiheuttamaa mielipahaa. Lisäksi hän suunnittelee jatkavansa musiikkiuraa omana itsenään.

”Minulla on suuri halu seisoa jälleen lavalla, mutta tunnen, etten ole vielä siihen täysin kunnossa. Haluan lisäksi seurata unelmiani Yui Mizunona. Siksi olen tullut tähän päätökseen”, Mizuno kirjoittaa.

Kuluva vuosi on ollut Babymetalille muutenkin vaikea ja traaginen. Yhtyeen kitaristi Mikio ”Ko-Gami” Fujioka nimittäin menehtyi viime joulukuussa. 36-vuotias kitaristi oli lehtitietojen mukaan ollut juhlimassa uutta vuotta ja pudonnut tähtitornin näköalatasanteelta.

Lisää luettavaa