Vain muutos on pysyvää ja se tekee monesti kipeää – Besra esittelee tulevaa levyään uudella singlellä

Uusi Transitions-pitkäsoitto näkee päivänvalon 29. syyskuuta.

08.09.2023

Vuonna 2018 debyyttialbuminsa julkaissut turkulainen progressiivista post-metalia soittava Besra julkaisee syyskuun 29. päivä toisen pitkäsoittonsa Transitions. Levyltä on tänään julkaistu videon kera uusi Prison Without Locks -single, joka edustaa levyn synkintä laitaa.

”Ilta Aaron Turnerin sekalaista vanhaa tuotantoa kuunnellessa ja uusia kitaraefektejä testatessa johti biisin päämelodioiden syntyyn. On mielenkiintoista antaa efektien viedä ja katsoa mihin ne kuljettavat. Yhdistimme studiossa kappaleeseen toisen kitaristimme Johanneksen (Nygård) ideoiman sekä hyvin askeettisen että rujon kakkososan ja lopuksi vielä vedimme melodiat yhteen. Hanneksen (Hietaranta) tummanpuhuvat laulusovitukset ja upea video kruunaavat kokonaisuuden yhdeksi täyspitkän lempikappaleistani. Tällainen vastakohtien syleily on Besraa parhaimmillaan”, avaa kitaristi Ville Kujansuu.

Transitions kertoo ihmisen monimutkaisesta sekä osin tuhoisasta toiminnasta niin sosiaalisen käyttäytymisen kuin ympäröivän maailmansa suhteen. Vain muutos on pysyvää ja se tekee monesti kipeää oli kyse sitten maailmantilanteesta, ihmissuhteista, omasta päivittäisestä mielentilasta tai tässä tapauksessa myös yhtyeemme musiikillisesta kehityksestä”, rumpali Ville Kaisla avaa puolestaan täyspitkän teemaa.

Julkaisua juhlitaan keikalla Turun Nirvanassa lauantaina 30. syyskuuta. Yhtyeen voi nähdä syksyllä livenä myös Tampereen Lost in Music -festareilla lauantaina 7. lokakuuta.

Lisää luettavaa