Vakavasti sairas rumpalilegenda Nick Barker: ”Tämä on melkoista vuoristorataa”

Barker sanoo pysyvänsä positiivisena vakavista terveysongelmista huolimatta.

02.11.2023

Rumpalilegenda Nicholas ”Nick” Barker, joka on urallaan soittanut muun muassa Cradle of Filthissä, Dimmu Borgirissa, Brujeriassa ja Shiningissa, kärsii vakavista terveysongelmista. 50-vuotiaan rumpalin munuaiset ovat pettäneet ja tämä on parhaillaan elinsiirtojonossa. Barker puhui terveydentilastaan tuoreessa Royalty Free Radion haastattelussa ja sanoi hoidoissa olevan paljon ylä- ja alamäkiä.

”Nyt oloni on hyvä. Käyn aina ensimmäiseksi aamuisin dialyysihoidossa. Minut haetaan kuudelta, olen kiinni letkuissa seitsemältä ja takaisin kotona lounasaikaan. Pärjäilen ihan hyvin”, Barker toteaa.

”Joskus hoito rasittaa fyysisesti ja imee kaikki voimat. Joskus taas olo on mahtava. Tämä on melkoista vuoristorataa. Mutta voin ihan hyvin. Pysyn positiivisena ja yritän saada elinsiirron niin pian kuin mahdollista. Yritän todella saada itseni taas kuntoon ja toivon mukaan rumpusetin takse ja kiertueelle. Aion tulla takaisin ryminällä.”

Barkerin hoitokulujen kattamiseksi perustettiin viime kesänä joukkorahoituskampanja. Tätä kirjoittaessa kampanjan kautta on kerätty reilut 61 tuhatta puntaa. Tavoitesummaksi on asetettu 100 000 puntaa.

Lisää luettavaa