Vallenfyren haudanneen Greg Mackintoshin uuden bändin levy ulkona marraskuussa – mukana vivahteita industrialista ja black metalista

Strigoi jatkaa Mackintoshin musiikillista tutkimusmatkaa.

21.08.2019

Paradise Lostin kitaristina vuodesta 1988 asti tutuksi tullut Greg Mackintosh (kuvassa oikealla) perusti rujoa death metalia paiskoneen Vallenfyren vuonna 2010, ja lopetti tarkkaan määriteltynä terapiaprojektina toimineen bändin matkan melko tasan vuosi takaperin.

Mies ilmoitti samoihin aikoihin uuden yhtyeen olemassaolosta. Asiat ovat kulkeneet eteenpäin ja Strigoi-nimellä tunnettava bändi on kiinnitetty nyt Nuclear Blastille.

Kaksikon ensimmäinen albumi Abandon All Faith on puolestaan ulkona 22. marraskuuta.

Mackintoshin kanssa Strigoissa vaikuttaa Extreme Noise Terrorista ja Vallenfyresta tuttu basisti Chris Casket, ja levyn rummut on soittanut Mackintoshin bändikaveri sekä Paradise Lostista että Vallenfyresta, suomalainen Valtteri Väyrynen.

”Vallenfyren kanssa kuljimme tietä joka vei musiikkia koko ajan crustimpaan suuntaan”, Mackintosh selventää.

”Mielestäni emme voineet viedä sitä yhtään pidemmälle, joten minun täytyi tuoda musiikkiin uusia juttuja. Strigoissa on aika pelottavia juttuja, jopa vivahteita industrialista ja black metalista.”

”Tavoitteena oli muuttua hiukan. Olin täysin tyytyväinen Vallenfyreen, mutta jotta Strigoista tulisi oma juttunsa, minun täytyi yrittää uusia juttuja, jotka erottavat meidät muiden joukosta.”

Lisää luettavaa