Vanha kitaristi palaa Obscuran riveihin vuosien tauon jälkeen – ”Olen tullut takaisin entistä ehompana”

Christian Münzner erosi bändistä kuusi vuotta sitten.

Saksalaisen progemetalli-/tekninen death metal -yhtye Obscuran kokoonpano on kokenut viime aikoina kovan mullistuksen. Ensin kolme neljästä jäsenestä lähti yllättäen jättäen laulaja-kitaristi Steffen Kummererin yksin kantamaan bändin lippua eteenpäin. Sittemmin miehistöä on täydennetty yhdeksän vuoden jälkeen paluun riveihin tekevällä basisti Jeroen Paul Thesselingilla sekä itävaltalaisrumpali David Diepoldilla.

Nyt yhtye tiedottaa, että toinenkin vanha tuttu tulee takaisin vahvuuteen. Kitaristi Christian Münzner tekee nimittäin paluun kuuden vuoden jälkeen. Tämä tarkoittaa, että bändissä vaikuttaa jälleen 3/4 niistä jäsenistä, jotka olivat tekemässä albumeja Cosmogenesis (2009) ja Omnivium (2011).

”Kun lähdin vuonna 2014, pysyin edelleen aktiivisena skenessä eri tavoin, mutta tarvitsin taukoa hektisestä kiertue-elämästä voidakseni selvittää käteeni liittyneet ongelmat, kootakseni ajatukseni siitä, mitä haluan tulevaisuudelta ja keskittyäkseni muihin elämän osa-alueisiin. Nyt olen tullut takaisin entistä ehompana ja uskon, että olen myös nostanut taitotasoani. En malta odottaa, että pääsemme jakamaan faneille sen, minkä parissa parhaillaan työskentelemme”, Münzner kommentoi.

Kummerer kertoi aiemmin keväällä yhtyeen alkavan purkittaa seuraavaa albumiaan piakkoin. Kyseessä on bändin ensimmäinen julkaisu Nuclear Blastin kautta.

Welcome back, Christian Münzner! 🤘🏻Read our official statement here:OBSCURA completes new line-up with rejoining…

Posted by Obscura on Wednesday, May 27, 2020