Värifarkkuprogen keisarilta uutta musiikkia – Leprousin albumin julkaisupäivä, nimi ja kansi paljastettu

18.05.2017

Tänä keväänä Suomessakin Devin Townsendin ja Between the Buried and Me:n kanssa vieraillut norjalainen progemetallijyrä Leprous on vahvistanut uuden albuminsa nimen, kannen ja julkaisupäivän.

Järjestyksessään viides Leprous-albumi tottelee nimeä Malina ja se tullaan julkaisemaan 25. elokuuta.

Leprousin laulaja-synisti Einar Solberg kommentoi tulevaa albumia yhtyeen Facebook-sivulla seuraavasti.

”Tämä albumi on täydellinen esimerkki siitä, kuinka saatat aloittaa albumin tekemisen tietystä visiosta ja päätyä johonkin sellaiseen, millä ei ole juuri mitään tekemistä alkuperäisen idean kanssa. Aluksi halusimme viedä The Congregation -albumin soundia yhä täydellisempään muotoon, mutta lopulta ymmärsimme haluavamme liikkua eteenpäin Leprousin soundissa.”

”Malina on albumi, joka tarvitsi elävämmän, orgaanisemman ja dynaamisemman soundin, joten päädyimme äänittämään levyn David Castillon kanssa Ghostward Studioilla täällä Ruotsissa. Miksaamisesta vastasi tälläkin kertaa Jens Bogren. Käytimme äänityksiin ainakin neljä kertaa enemmän aikaa, kuin yhdelläkään albumillamme ennen tätä. Ymmärsimme, että albumin todellisen soundin on synnyttävä jo äänitysvaiheessa, eikä vasta miksauksessa. Halusimme levyn kuulostavan meiltä, välttäen näin soundin liiallisen digitalisoimisen.”

”Juuri nyt minusta tuntuu siltä, että olemme onnistuneet tekemään luonnolliselta ja orgaaniselta kuulostavan Leprous-albumin, joka kuulostaa silti uudelta ja modernilta. Orgaanisuuden ei siis tarvitse välttämättä tarkoittaa retroa. Vaikka kuulostammekin yhä Leprousilta, sanoisin meidän olevan nyt yhä enemmän rock-bändi metallibändin sijaan. Olemme äärimmäisen ylpeitä tästä albumista, enkä malta odottaa, että te kaikki pääsette kuulemaan sen!”

Lisää luettavaa