Venäjän ortodoksiaktivistit ottivat Cannibal Corpsen silmätikukseen

20.09.2014

Vuonna 1988 perustettu death metal -jyrä Cannibal Corpse lienee yksi historian vihatuimmista metallibändeistä. Tällä kertaa yhtye on saanut raivoihinsa venäläisen Jumalan tahto -ortodoksiyhteisön, joka yrittää johtajansa Dmitry Tsorionovin johdolla kieltää Cannibal Corpsen tulevat kahdeksan Venäjän-keikkaa.

Tsorionovin mukaan uskovaiset tuomitsevat bändin sanoitukset jyrkästi, koska tekstit edustavat vihaa uskontoa kohtaan, sekä kuvailevat yksityiskohtaiseksi kamalia asioita, kuten lapseen kohdistuneen raiskauksen ja murhan.

Heinäkuussa 2013 Venäjä hyväksyi lain, joka kieltää kaikenlaisen jumalanpilkan sakkojen ja jopa vankilatuomion uhalla. Tsorionovin mukaan bändi siis rikkoo räikeästi lakia.

Cannibal Corpsen basisti Alex Webster kertoi Invisible Orangesille bändin sanoituksista:

”Olemme nähneet paljon vaivaa tehdäksemme kappaleistamme vakavia kauhubiisejä, mutta ne kappaleet, joissa on mukana todella äärimmäistä suolienviskelyä sisältävät mustaa huumoria, jonka myös useimmat kuulijamme tajuavat. Homma on vähän sama kuin Evil Dead -elokuvien kanssa: ne elokuvat tehtiin varmasti pelottaviksi, mutta homma on vedetty niin överiksi, että siitä tulee jo hauskaa.”

Cannibal Corpsen uusi levy A Skeletal Domain ilmestyi 16.9.

Lisää luettavaa