Video: Metallican pojat tositoimissa vuonna 1989 – keikalla nähtiin myös erikoinen soitinten vaihtamisoperaatio

Keikka on kuvattu Lars Ulrichin videokameralla lavan sivustasta ja yleisön joukosta käsin.

Hevijätin vanhoja ja pääosin ennennäkemättömiä keikkataltiointeja viikottain esittelevän Metallica Mondays -sarjan viimeisimmässä osassa matkataan ajassa taaksepäin aina syyskuuhun 1989 ja …And Justice for All -levyn tiimoilta heitetyn Pohjois-Amerikan-kiertueen päätöskeikkaan Kalifornian Irvineen.

Tämän viikon Metallica Mondays -keikkataltiointi eroaa kuitenkin edeltävistä siinä, että tällä kertaa kyseessä ei ole niin sanottu pro-shot -taltiointi vaan liikkuva kuva on kuvattu bootleg-meiningillä rumpali Lars Ulrichin omalla videokameralla. Ääniraita on puolestaan napattu suoraan äänipöydästä hyvällä laadulla.

Damaged Justice -kiertueeseen kuuluneen keikan settilista painottuu luonnollisesti …And Justice for All -levyyn. Toisessa encoressa nähdään kuitenkin erikoinen episodi, kun bändin jäsenet vaihtavat lavalla soittimia keskenään – James Hetfield kiipeää rumpusetin taakse, Ulrich nappaa mikrofonin käteensä, Kirk Hammett ottaa Jason Newstedin basson ja Newsted poimii vuorostaan Hetfieldin kitaran näppeihinsä. Mikäli haluat hypätä videolla suoraan tähän vaihtamisoperaatioon, löytyy se aikajanalta kohdasta 2:07:33.