Virginialaisen metalliyhtyeen laulaja teki historiaa: valittiin ensimmäisenä avoimesti transsukupuolisena henkilönä osavaltion hallintoon

Danica Roem on paitsi poliittinen vaikuttaja, myös Cab Ride Home -yhtyeen laulaja.

08.11.2017

Cab Ride Home -yhtyeen laulaja Danica Roem teki tiistaina poliittista historiaa nousten ensimmäisenä avoimesti transsukupuolisena henkilönä osavaltion hallintoon. Demokraatti Roem, 33, voitti tiistaina pidetyissä vaaleissa kilpakumppaninsa, republikaanien Robert G. Marshallin ja nousee tämän tilalle Virginian edustajainhuoneeseen.

Washington Post kertoo Roemin omistaneen kiitospuheessaan voittonsa ”kaikille niille, jotka ovat joskus tunteneet olonsa ulkopuolisiksi, jotka on leimattu ja eristetty tai ajettu nurkkaan, ja kaikille niille, jotka ovat tarvinneet jonkun puhumaan puolestaan silloin, kun heidän omaa ääntään ei ole kuultu”. Vahvasti konservatiivinen Marshall käytti kampanjoissaan Roemin transsukupuolisuutta ja metallitaustaa aseina tätä vastaan.

Cab Ride Home on vuonna 2006 perustettu virginialaisyhtye, joka määrittelee musiikkinsa thrash/groove metaliksi. Yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Crash the Gate viime huhtikuussa. Bändiltä on tullut myös muutamia ep-levyjä sekä demo aiempina vuosina.

Lisää luettavaa