”Voin jo nähdä silmissäni keskikesän valon ja lämmön juhlan” – Luca Turilli lupailee loistokelejä Rhapsodyn keikalle Nummirockiin

29.05.2017

Monet muistavat alkuperäisen Rhapsodyn keikan Tuskassa vuonna 2001, minkä jälkeen Rhapsody of Firelta nähtiin myös yksi Tavastian keikka vuonna 2014. Italialaisen power metallin kuningas ei siis ole ollut kovin yleinen vieras täällä Suomessa, mutta tuleva Nummirock muuttaa tilanteen kertaheitolla.

– Pohjoismaat ovat olleet meille aina hieman hankalaa aluetta, Rhapsody-kitaristi Luca Turilli myöntää. – Aluksi se tapahtui vain yhdellä kiertueella… Sitten toisella… Ja pian huomasimme, ettemme olleet kiertäneet siellä oikeastaan ollenkaan!

– Tiesimme jo tuolloin, ja tiedän nyt, että meillä on aika laaja ja vankkumaton kannattajakunta kuulijoita varsinkin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, mutta logistiikka on ollut aina meitä vastaan. Kiertueaikataulut ovat olleet aina todella tiukkoja ja samalla se yksi koukkaus pohjoismaissa olisi saattanut vääristää koko aikataulut.

– Tämä on ollut erityisen tuskallista minulle, koska pohjoismailla on ihan tietty paikka omassa sydämessäni.

Luca viittaa omaan lapsuuteensa ja kertoo matkustaneensa perheensä kanssa Suomen läpi Norjaan jo todella nuorena. Tämä matka muodosti siteen nuoren Lucan ja luonnon välille. Siteen, joka on kuulunut sittemmin myös Rhapsodyssa.

Näin ollen onkin perusteltua sanoa, että Luca Turillin ja samalla myös suomalaisten Rhapsody-fanien pitkäaikainen haave tulee toteutumaan, kun Rhapsodyn jäähyväiskiertue saavuttaa Suomen keskikesällä, Nummirockissa.

– Tämä on erityisen tärkeää itselleni, koska yksi Rhapsodyn tärkeimmistä osasista on ollut suhteeni luontoon. Kasarimetalli oli yksi Rhapsodyn rakennusaines, klassinen musiikki oli toinen ja elokuvien soundtrackit oli kolmas, niin luonnonläheisyys on ollut se viimeinen elementti, joka on tehnyt Rhapsodysta sen tuntemanne Rhapsodyn.

– Kaikki alkoi jo kauan sitten, kun pääsin vanhempieni kanssa näkemään Suomen Lappia ja Norjan vuonoja. Juuri sen takia ulkokeikka Suomen keskikesässä on ihan mahdottoman hieno ajatus! Yötön yö, päättymätön päivä, metsät ovat hedelmällisimmillään… Voin jo nähdä silmissäni keskikesän valon ja lämmön juhlan…

Joudun keskeyttämään Lucan selvästi liiankin romantisoidut tunnelmoinnit suomalaisen keskikesän suhteen ja kerron, että loputtoman auringon, lämmön ja satumaisuuden sijaan luvassa saattaa olla ennemmin viimaa ja sadetta.

– Olenko siis nähnyt liikaa postikorttimaisemia ja kuullut kaunisteltuja satuja Suomen kesästä?

– Sovitaan niin, emme edes ajattele sitä vaihtoehtoa, että kesän ja lämmön sijaan luvassa on sadetta ja pakkasta! Ei. Tällä istumalla lupaan, että tänä kesänä Nummirockissa ilma on kuin morsian ja pääsette laulamaan kuorossa kaikkia parhaita Rhapsody-klassikoita Emerald Swordista Dawn of Victoryyn, Luca lupaa.

Lisää Luca Turillin kertomuksia Rhapsodyn menneistä tarustoista luettavissa kesäkuun Infernossa!

Lisää luettavaa